Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Zašto zaposlenici Applea nikad nisu željeli ručati s Jobsom?

Restoran u kojem bi se pojavio Steve Jobes ispraznio bi za 15-20 minuta kada bi se čelnik kompanije Applea pojavio u njemu.

Restoran u kojem bi se pojavio Steve Jobes ispraznio bi za 15-20 minuta kada bi se čelnik kompanije Applea pojavio u njemu.

David Black radio je u Appleu gotovo 12 godina prije nego je napustio kompaniju i pokrenuo svoj startup. U razgovoru za Business Insider otkrio je nekoliko zanimljivosti o pokojnom čelniku AppleSteveu Jobsu i njegovom odnosu sa zaposlenicima.

Kako tvrdi Black, u Appleu nitko za vrijeme ručka nije želio sjediti za istim stolom s Jobsom iz jednostavnog razloga što je često imao običaj zaposlenike pitati – na čemu točno rade. Restoran se u pravilu ispraznio za 15-20 minuta kada bi se čelnik kompanije pojavio u njemu, jer za razgovor s njime uvijek je trebalo biti dobro pripremljen.

Inače, jedna od prvih stvari koje uče zaposlenike u Apple je da moraju uvijek znati dobro objasniti na čemu redu i koji je njihov posao.

Black je otkrio i par anegdota o zaposlenicima koji su se Jobsom susreli u liftu. Jednom prilikom Jobs je u dizalu pitao jednog pripravnika čime se bavi, a on mu je odgovorio da radi na kontroli kvalitete proizvoda. Jobs mu je zatim kazao: “Zašto se spuštaš dolje? Trebao bi se vratiti nazad svome poslu!”. Pripravnik je navodno problijedio od straha, ali Jobs mu je zatim ipak rekao kako se samo šali.

“To je jedan razloga zašto nitko nije želio biti u blizini Stevea. Tada ste uvijek trebali dobro reagirati na mjestu”, kaže Black.

Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Kako uvjeriti ljude da ste najbolji za ono što im je potrebno i kako uspješno reklamirati svoj posao?

Poduzeća

PlanRadar, softver za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji kojeg koristi više od 120 000 profesionalaca diljem svijeta, ostvario je ostvario je stabilan...

Poduzeća

Inovativnim i kvalitetnim HR praksama Procter & Gamble ponovno je zadovoljio kriterije nezavisnih HR stručnjaka te tako obnovio titulu nositelja certifikata Poslodavac Partner.

Komunikacija

Važno je u takvim situacijama ostati miran i ne dopustiti da situacija eskalira.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.