Zašto zaposlenici Applea nikad nisu željeli ručati s Jobsom?

Zašto zaposlenici Applea nikad nisu željeli ručati s Jobsom?

David Black radio je u Appleu gotovo 12 godina prije nego je napustio kompaniju i pokrenuo svoj startup. U razgovoru za Business Insider otkrio je nekoliko zanimljivosti o pokojnom čelniku AppleSteveu Jobsu i njegovom odnosu sa zaposlenicima.

Kako tvrdi Black, u Appleu nitko za vrijeme ručka nije želio sjediti za istim stolom s Jobsom iz jednostavnog razloga što je često imao običaj zaposlenike pitati – na čemu točno rade. Restoran se u pravilu ispraznio za 15-20 minuta kada bi se čelnik kompanije pojavio u njemu, jer za razgovor s njime uvijek je trebalo biti dobro pripremljen.

Inače, jedna od prvih stvari koje uče zaposlenike u Apple je da moraju uvijek znati dobro objasniti na čemu redu i koji je njihov posao.

Black je otkrio i par anegdota o zaposlenicima koji su se Jobsom susreli u liftu. Jednom prilikom Jobs je u dizalu pitao jednog pripravnika čime se bavi, a on mu je odgovorio da radi na kontroli kvalitete proizvoda. Jobs mu je zatim kazao: “Zašto se spuštaš dolje? Trebao bi se vratiti nazad svome poslu!”. Pripravnik je navodno problijedio od straha, ali Jobs mu je zatim ipak rekao kako se samo šali.

“To je jedan razloga zašto nitko nije želio biti u blizini Stevea. Tada ste uvijek trebali dobro reagirati na mjestu”, kaže Black.

Podijeli

Odgovori

Top