Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Zašto zaposliti pripravnika?

Mogla bi vas iznenaditi vrijednost koju pripravnik može pružiti vašoj poslovnoj strategiji rasta.

Mogla bi vas iznenaditi vrijednost koju pripravnik može pružiti vašoj poslovnoj strategiji rasta.

Poduzetniku može biti teško pronaći i zaposliti osobe koje su dobre u prodaji njegovih proizvoda i usluga, upravljanju trgovinama i promicanju njegova branda. Svi smo vjerojatno imali iskustvo primanja premalo ili (još gore) previše pažnje osoblja neke trgovine. Posljedice su često kupci koji se mršte i odlaze, i u konačnici prodaja koja je opala.

Ako vaša tvrtka ima više lokacija izazov je tim veći. Pronaći i zadržati dobre zaposlenike, motivirati ih, ne povećavati cijene svojih proizvoda i usluga te pozicioniranje firme za budući rast, smjernice su za ostvarivanje uspjeha. Kako i koliko vam u tome mogu pomoći pripravnici, donosi Inc.

Privucite mlade talente

Pokrenite program za pripravnike u svom poduzeću kako bi zainteresirali mlade, ambiciozne talente. Takvi programi će privući mlade jer im daju mogućnost za stjecanje dragocjenog iskustva i mogućnost dokazivanja kako bi i kasnije ostali u vašem poduzeću. Oni će udahnuti vašoj firmi dah novog života. Mladi pripravnici mogu stvoriti pozitivno ozračje izgrađeno oko optimizma i sklonosti timskom radu zbog želje za upoznavanjem vašeg poduzeća.

Modeliranje vlastitih zaposlenika

U programe za pripravnike koji su nalik stažiranjima, možete uključivati učenje o prednostima svakog vašeg ključnog proizvoda ili usluge i modelirati si mladog zaposlenika prema vlastitim potrebama firme. Poduka i praksa može biti drukčija i primjenjiva za svaku pojedinačnu lokaciju vaše firme koja će omogućiti zaposlenicima da uspostave najbolji omjer između onog da damo kupcu da “uzme dah” i onog da izvršimo “pritisak” njega.

Pripravnik kao ključ za uspjeh

Pripravnički programi su se mnogo puta pokazali kao sastavni dio strategija rasta. Pripravnici mogu pružati direktnu vezu korporativnog centra i svake druge lokacije vaše firme, kojoj mogu podariti i jedan novi način poslovanja. Jedna od sigurno dugoročnih koristi je i mogućnost ostanka najboljih pripravnika u vašem poduzeću. Oni s vremenom mogu popunjavati i neke kritične korporativne uloge u vašoj firmi, upravo zbog poznavanja vaše firme od temelja. I kao posljednje ali ne i manje važno, pripravnici mogu biti vaš ključ za poboljšanje odnosa s klijentima i najvjerojatnije će vam dati mnoga jeftina rješenja za potencijalno skupe probleme.

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Peto izdanje projekta Rimac Group Formula Student Alpe Adria vraća se u Hrvatsku.

Ekonomija

Bolje je imati i nesavršeni plan nego nikakav, a najbolje je imati realan plan.

Izdvojeno

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.