Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Zbog paralizirajuće dužničke krize i u Europi vrlo teško do posla

Najveća svjetska agencija za privremeno zapošljavanje, švicarski Adecco upozorio je danas na izazovno predstojeće razdoblje u Europi u vezi zapošljavanja, jer najveće tržište rada – Francuska, i ostale zemlje članice eurozone neće tako skoro izaći iz paralizirajuće dužničke krize.

Najveća svjetska agencija za privremeno zapošljavanje, švicarski Adecco upozorio je danas na izazovno predstojeće razdoblje u Europi u vezi zapošljavanja, jer najveće tržište rada - Francuska, i ostale zemlje članice eurozone neće tako skoro izaći iz paralizirajuće dužničke krize.

Privremeno zapošljavanje smatra se vodećim indikatorom za ukupno tržište rada. Mnogi poslodavci, naime, oklijevaju odmah preuzeti obveze koje proizlaze iz zapošljavanja na neodređeno vrijeme, nego preferiraju zapošljavanje na određeno vrijeme, jer smatraju da im to daje fleksibilnost u slučaju da gospodarski oporavak stane.

„Naši prihodi u srpnju bili su slabiji, uglavnom zbog Francuske i Japana. Geografski gledano, razvoj situacije na tržištima rada i dalje je raznolik. Europska tržišta rada i dalje slabe“, stoji u priopćenju Adecca.

U SAD-u je stopa nezaposlenosti i dalje visoka, dok europske vlade uvode proračunsku štednju a bore se i s rekordnom nezaposlenošću.

Adecco je zbog takve situacije na tržištima rada u svijetu u drugom tromjesečju zabilježio pad neto dobiti za 20 posto, na 113 milijuna eura.

Ta agencija za privremeno zapošljavanje, zadužena za osiguravanje osoblja za Olimpijske igre u Londonu, izvijestila je i o padu prihoda u tome razdoblju za 4 posto, na 5,2 milijarde eura, pri čemu je na tržištu Francuske, Italije i Japana zabilježila dvoznamenkaste stope pada prihoda. Čak i u Njemačkoj, koja je dosad pokretala europsko gospodarstvo, prihodi Adecca smanjeni su 1 posto. No, u sjevernoj Americi prihodi su mu ojačali 2 posto.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.