Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Zbog paralizirajuće dužničke krize i u Europi vrlo teško do posla

Najveća svjetska agencija za privremeno zapošljavanje, švicarski Adecco upozorio je danas na izazovno predstojeće razdoblje u Europi u vezi zapošljavanja, jer najveće tržište rada – Francuska, i ostale zemlje članice eurozone neće tako skoro izaći iz paralizirajuće dužničke krize.

Najveća svjetska agencija za privremeno zapošljavanje, švicarski Adecco upozorio je danas na izazovno predstojeće razdoblje u Europi u vezi zapošljavanja, jer najveće tržište rada - Francuska, i ostale zemlje članice eurozone neće tako skoro izaći iz paralizirajuće dužničke krize.

Privremeno zapošljavanje smatra se vodećim indikatorom za ukupno tržište rada. Mnogi poslodavci, naime, oklijevaju odmah preuzeti obveze koje proizlaze iz zapošljavanja na neodređeno vrijeme, nego preferiraju zapošljavanje na određeno vrijeme, jer smatraju da im to daje fleksibilnost u slučaju da gospodarski oporavak stane.

„Naši prihodi u srpnju bili su slabiji, uglavnom zbog Francuske i Japana. Geografski gledano, razvoj situacije na tržištima rada i dalje je raznolik. Europska tržišta rada i dalje slabe“, stoji u priopćenju Adecca.

U SAD-u je stopa nezaposlenosti i dalje visoka, dok europske vlade uvode proračunsku štednju a bore se i s rekordnom nezaposlenošću.

Adecco je zbog takve situacije na tržištima rada u svijetu u drugom tromjesečju zabilježio pad neto dobiti za 20 posto, na 113 milijuna eura.

Ta agencija za privremeno zapošljavanje, zadužena za osiguravanje osoblja za Olimpijske igre u Londonu, izvijestila je i o padu prihoda u tome razdoblju za 4 posto, na 5,2 milijarde eura, pri čemu je na tržištu Francuske, Italije i Japana zabilježila dvoznamenkaste stope pada prihoda. Čak i u Njemačkoj, koja je dosad pokretala europsko gospodarstvo, prihodi Adecca smanjeni su 1 posto. No, u sjevernoj Americi prihodi su mu ojačali 2 posto.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Prema anketi koju je proveo MojPosao, u kojoj je sudjelovalo 674 ispitanika, gotovo polovina ispitanika (49 posto) smatra kako će uvođenjem ove Direktive doći...

Ljudski resursi

Ako ste u potrazi za poslom, ne morate tražiti dalje!

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr, donosimo vam top 10 poslovnih ponuda ovog tjedna. Želimo vam sreću u potrazi!

Ljudski resursi

S udjelom od 27,3 posto mlađih od 30 godina koji su zaposleni na određeno Hrvatska nije najgora u Europskoj uniji, ali je među najgorima,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.