Zeleni hoteli – novi standardi sigurnosti, komfora i zdravlja

Konferencija Zeleni hoteli – novi standardi sigurnosti, komfora i zdravlja održat će se u četvrtak, 5. srpnja, u 10 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori, na adresi Rooseveltov trg 2, u Zagrebu. Konferenciju pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore,  Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Ministarstva turizma zajednički organiziraju Danfoss, Rockwool, Wilo i Hauska & Partner.

Budućnost hrvatskog turizma leži u održivom turizmu i razvoju energetski učinkovitih smještajnih kapaciteta. Primjena mjera energetske učinkovitosti u hotelima rezultira smanjenjem potrošnje svih energenata, povećanjem sigurnosti, pouzdanosti i radne učinkovitosti, tehničkim unaprjeđenjima i sniženim troškovima održavanja. Dubinskom energetskom obnovom hotela i certificiranjem istih u kategoriju „zelenih“ promiče se održivost korištenjem obnovljivih izvora energije, ekoloških sredstava za čišćenje, ekološki proizvedene hrane i drugog. Očekuje se da se primjenom ovog koncepta poveća mogućnost zapošljavanja lokalnog stanovništva u sektoru turizma. Procjenjuje se da se kreiranjem jednog novog radnog mjesta u osnovnoj turističkoj industriji stvara ili zadržava jedno i pol dodatno radno mjesto ili indirektni posao u ekonomiji vezanoj za turizam. Također, turisti koji su u potrazi za „zelenim“ turizmom, prema različitim međunarodnim statistikama, spremni su da plate više za ovakvo iskustvo.

Na konferenciji će biti riječi o koristima dubinske energetske obnove u turizmu i kako doći do sredstava u kontekstu Poziva za povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u turističkom sektoru Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Bit će riječi i o tome kako dubinska energetska obnova doprinosi boljim standardima sigurnosti, komfora i zdravlja turista. Osim o najnovijim trendovima u ozelenjivanju turizma, govorit će se i o ulozi i koristima certifikata ekološke održivosti.

Podijeli

Odgovori

Top