Želite apartman na moru? Možda Narodne novine imaju nešto baš za vas

Želite apartman na moru? Možda Narodne novine imaju nešto baš za vas

Javno poduzeće “Narodne novine” oglasilo je ovih dana prodaju 12 apartmana s pripadajućom infrastrukturom u Selcu na Kvarneru. Time se počinju ostvarivati Vladine najave da će sva javna poduzeća, a pogotovo gubitaše među njima, natjerati da prodaju sve što nije tzv. osnovni biznis tvrtke i tako ne samo poboljšaju financije, nego i počnu s preustrojem.

“Nismo htjeli osnivati posebnu tvrtku za hotelijerstvo i ugostiteljstvo koja bi vodila objekt u Selcima, koji je zapravo naše radničko odmaralište, nego smo se odlučili za prodaju”, pojasnio je za Slobodnu Dalmaciju predsjednik Uprave “Narodnih novina” Petar Piskač.

Ističe kako tvrtka nije dobila nikakav Vladin pismeni ili usmeni naputak da izdvoji odmaralište ili ga proda, no, dodaje, jasno je “kako hotelijerstvo nije djelatnost ‘Narodnih novina’”.

“Kada se za to stvore uvjeti, vjerojatno ćemo prodati i dva apartmana koje imamo na Bjelolasici. Na toj lokaciji, naime, bio je veliki požar tako da su prostori trenutno devastirani”, kaže predsjednik Uprave “Narodnih novina”.

Na pitanje hoće li prodaja nekretnine u Selcima, čija je veličina oko tisuću četvornih metara, značajno poboljšati bilancu tvrtke, Piskač kaže kako “postoji procjena vrijednosti apartmana od strane ovlaštenog građevinskog vještaka, ali je iznos tajna”.

Javna poduzeća poput HEP-a i Hrvatskih šuma, koja imaju najviše hotela, apartmana i odmarališta na Jadranu i u unutrašnjosti, zasad ne oglašavaju prodaju takvih nekretnina, kao ni Hrvatska pošta.

S druge strane, Hrvatske željeznice već su prodale odmarališta u Malom Lošinju i Kaštel Lukšiću, a u tijeku je prodaja istovrsnih objekata u Lovranu i na Ugljanu. Iz priloženog je vidljivo da s prodajom radničkih odmarališta i hotela ne čekaju ona javna poduzeća koja su u značajnim gubicima, dok ona kojima zasad ide dobro odgađaju takvo rješenje dok mogu.

Podijeli

Odgovori

Top