Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Želite raditi od kuće i na pola radnog vremena

Kao dodatnu prednost najavljene izmjene ispitanici navode bolju koncentraciju u miru vlastita doma te više vremena za obitelj, posebno kada su u pitanju majke.

Kao dodatnu prednost najavljene izmjene ispitanici navode bolju koncentraciju u miru vlastita doma te više vremena za obitelj, posebno kada su u pitanju majke.

Rad od kuće bila bi najkorisnija najavljena izmjena Zakona o radu (ZOR), smatra trećina anketiranih u istraživanju provedenom na portalu MojPosao na uzorku od više od 600 ispitanika.

Početkom mjeseca najavljene su izmjene ZOR-a koje bi trebale stupiti na snagu u drugoj polovici 2013. godine. Najviše ispitanika (33 posto) smatra da će rad od kuće biti najkorisnija izmjena, a kao najveću prednost rada od kuće ispitanici ističu smanjenje troškova za poslodavce i posloprimce.

Kao dodatnu prednost navode bolju koncentraciju u miru vlastita doma te više vremena za obitelj, posebno kada su u pitanju majke.

Zapošljavanje na pola radnog vremena podržava 29 posto anketiranih smatrajući da bi se tako otvorilo više radnih mjesta jer bi na mjesto jednog radnika došla dva. Ujedno, pobornici “part time” zapošljavanja drže da bi roditelji male djece tako imali više vremena za djecu. Drugi pak smatraju kako bi “part time” zapošljavanje posebno koristilo uslužnim djelatnostima i malim obrtima jer bi omogućilo plaćanje zaposlenika po stvarnom učinku, budući da se u pola radnog vremena napravi većina posla.

Jedinstveni ugovor o radu korisnim smatra 17 posto ispitanika. Priliku za jednakost u tome vide zaposleni na određeno vrijeme.

Da ne zna ništa o planiranim izmjenama Zakonu o radu izjavilo je 15 posto anketiranih, ali izražavaju zabrinutost da te izmjene sigurno neće biti u korist radnika.

Zapošljavanje umirovljenika korisnom mjerom smatra 6 posto ispitanika, koji ističu kako je znatan broj umirovljenika radno sposoban.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.