Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Žene ženama kroz znanje i razumijevanje

Kroz program Žene ženama prošlo je 160 polaznica, u nizu od šest online radionica, po tri modula za Srbiju i Hrvatsku, s ciljem osnaživanja, kroz znanje, obrazovanje prepoznato kao temelj obitelji, društva i povezivanja u zajednici koji razmjenjuju podršku, razumijevanje, toleranciju i želju za preuzimanjem uloge koju žele u bilo kojoj dobi.

Kroz program Žene ženama prošlo je 160 polaznica, u nizu od šest online radionica, po tri modula za Srbiju i Hrvatsku, s ciljem osnaživanja, kroz znanje, obrazovanje prepoznato kao temelj obitelji, društva i povezivanja u zajednici koji razmjenjuju podršku, razumijevanje, toleranciju i želju za preuzimanjem uloge koju žele u bilo kojoj dobi.

Svi su sudionici prošli test osobnosti koji im je jasno pokazao okvir u kojem se kreću njihove emocije, čija je kvaliteta bila prvi korak ka daljnjem učenju i razvoju u kojem su aktivno sudjelovali, kroz radionice koje su se bavile emocionalnom inteligencijom.

Koncepti i principi koji vode kroz život kao što su samosvijest, empatija, samokontrola, optimizam, prilagodljivost za promjenu i planiranje vlastitih ciljeva, alati su dani sudionicima za poboljšanje svakodnevnih situacija, kontakata, poslovne komunikacije, samopouzdanja. odnosa, identificirati alternative razvili svoj osobni put u problematičnim odnosima i s novom perspektivom.

Proaktivnost, usredotočenost na win-win situacije, viđenje problema kao izazova ono je što je inspiriralo sudionike, ali i povezivalo kroz iskustva koja su međusobno podijelili, u komunikaciji na Zoomu. Inspirirani stečenim znanjem, a primijenjeni na konkretna životna iskustva, primijetili su kako sada prepoznaju svoje životne uloge, zašto je važno čuti druge otvoreno i bez predrasuda, zašto su im neke promjene bile teške, a druge donijele osobni rast.

U ovoj razmjeni uočeno je da generacijski jaz nije prepreka, već naprotiv, najbolji resurs za dijeljenje, jer su se stariji sudionici postavili kao netko tko iskustvom, samokontrolom može dati primjer mlađima, znanje i upravljanje emocijama u danim okolnostima i teška situacija se može prevladati. Opet su mlađe generacije, iz svakodnevnog života zaposlenih majki, uspješnih poduzetnica ili modernih kućanica, mogle približno procijeniti koliko je “novo normalno” utjecalo na sve njihove odnose, uloge, odgovornosti u kojima su morale pokazati spremnost na promjenu, prilagodbu, hrabro podnose promjenu.

Važno je brinuti se za sebe

Ono što se prepoznaje kao zajedničko svim generacijama, bez obzira na zemlju podrijetla, društveni status, društvene, obiteljske uloge, jest da se žene trebaju podsjetiti koliko je važno brinuti o sebi, svom psihofizičkom zdravlju. Pogotovo što je „vrijeme za sebe“ postalo kategorija koju često uzimamo kao luksuz koji nam ne pripada, a koji ostaje na posljednjem mjestu, nakon obiteljskih, poslovnih, kućnih obaveza. Sudionice su često isticale da je to i često naučeni okvir ponašanja, koji su preuzeli od svojih majki, baka.

Materijali, tekstovi, preporuke na stranici www.zenezenama.live koji su dali praktične savjete za svakodnevni život – od zdravlja, prehrane, kozmetike do njege djece, kuhanja, prepoznati kao korisni i inspirativni.

Izgradnja zajednice kao potporni krug istomišljenika, također je ono što je osnažilo sudionike, posebice tijekom pandemije, kada su društveni kontakti otežani ili potpuno nemogući. Vrlo brzo su savladale korištenje Zooma i radionice su bile svojevrsno “pričanje priča” gdje su se družile, čavrljale, smijale, širile duh ženskog prijateljstva. Bila su to “sigurna mjesta” na kojima su se mogle dijeliti šale i smiješne priče, te slobodno izražavati stavove zbog kojih bi inače bile osuđivane ili ispitivane.

Izgradite svijest o osobnom razvoju

Najveći doprinos projekta Žene ženama svakako je izgradnja svijesti o osobnom razvoju svake od nas, kamen temeljac na kojem počivaju naše obitelji i širi društveni kontekst: da je razumijevanje emocija prvi korak prema boljoj komunikaciji, prevladavanju svih životnih prepreka, da su djela važnija od riječi, a riječi smrtonosnije od oružja, što nikada ne smijemo zanemariti. Spojene ženske ruke grade i štite ovaj svijet, ne smijemo ih zaboraviti njegovati.

Projekt Žene ženama (women2women) provela Udruga Prosperikon iz Hrvatske u suradnji s vrhunskim stručnjakinjama za edukaciju i treninge iz Srbije.

“Projekt sufinancira Balkanski fond za demokraciju, projekt Njemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Država i USAID.”. Iznos projekta: 19.890 USD.

Trajanje projekta: Od 01.05.2021. do 30.04.2022.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.