Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

„Žitni put, Kupa – Sava“- projekt financiran sredstvima Europske unije

U sklopu Športsko-rekreativnog centra „Stari grad“ u Pokupskom jučer je održana finalna konferencija i medijska promocija projekta „Žitni put, Kupa – Sava“, koji je financiran sredstvima Europske unije kroz IPA prekogranični program Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013.

Žitni put pojam je koji je nekada davno označavao plovidbu rijekom Kupom i Savom radi trgovine i prijevoza ljudi i dobara. Općina Pokupsko s partnerima Karlovačkom županijom, Gradom Karlovcem, TZ Sisačko-moslavačke i Brodsko-posavske županije, Razvojnom agencijom Karlovačke županije „Karla“ d.o.o. i Udrugom  „Zvono uz Kupu“, kulturno-umjetničkim društvima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te uz pomoću financija iz europskih fondova, nastoje ponovno oživjeti taj pojam ponudom organiziranih plovidbi rijekom Kupom od Karlovca prema Sisku i ostale bogate turističke sadržaje.

U sklopu predstavljanja projekta uzvanici su doznali kako je njime razvijeno više od 20 novih turističkih itinerera, a na radionicama je sudjelovalo dvije stotine osoba. Projekt je između ostalog razvio i uredio 3.400 kilometara postojećih i novih biciklističkih staza, prikupio podatke i fotografije stotinjak seoskih domaćinstava i OPG-ova, a tiskalo se čak 20.000 komada raznih promotivnih materijala. Do sada je održano četiri sastanka s predstavnicima turističkih zajednica i dionika u turizmu s projektnog područja u Sisku, Slavonskom Brodu, Karlovcu i Kutini, te šest sastanaka prekograničnog koordinacijskog tijela u kojem sudjeluju i susjedi iz BiH.

Vrijednost cijelog projekta iznosi 662.130,40 eura, od čega je 84 posto financirano sredstvima EU kroz IPACBCRH-BIH program. Obuhvaćeno područje je Karlovačka, Zagrebačka, Sisačko-moslavačka i Brodsko-posavska županija u RH te sjeverozapadni dio BiH.

„Iznimno smo ponosni na sve ono što smo postigli u okviru projekta. Osim što smo povezali turističke dionike s područja četiri županije i sjeverozapadne Bosne i Hercegovine, pokazali smo široj javnosti kako ova regija ima velik potencijal i bogatu povijest o kojoj novi naraštaji mogu učiti. Ruralni turizam je važan segment hrvatske turističke industrije i predano ćemo nastaviti raditi na njegovome razvijanju.“ – izjavio je Ivan Padežanin, voditelj projekta „Žitni put, Kupa-Sava“.

Više informacija o projektu ali i novoj turističkoj destinaciji i njenoj ponudi možete vidjeti na web stranici http://zitniput.com/pocetna/.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.