Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

„Žitni put, Kupa – Sava“- projekt financiran sredstvima Europske unije

U sklopu Športsko-rekreativnog centra „Stari grad“ u Pokupskom jučer je održana finalna konferencija i medijska promocija projekta „Žitni put, Kupa – Sava“, koji je financiran sredstvima Europske unije kroz IPA prekogranični program Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013.

Žitni put pojam je koji je nekada davno označavao plovidbu rijekom Kupom i Savom radi trgovine i prijevoza ljudi i dobara. Općina Pokupsko s partnerima Karlovačkom županijom, Gradom Karlovcem, TZ Sisačko-moslavačke i Brodsko-posavske županije, Razvojnom agencijom Karlovačke županije „Karla“ d.o.o. i Udrugom  „Zvono uz Kupu“, kulturno-umjetničkim društvima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te uz pomoću financija iz europskih fondova, nastoje ponovno oživjeti taj pojam ponudom organiziranih plovidbi rijekom Kupom od Karlovca prema Sisku i ostale bogate turističke sadržaje.

U sklopu predstavljanja projekta uzvanici su doznali kako je njime razvijeno više od 20 novih turističkih itinerera, a na radionicama je sudjelovalo dvije stotine osoba. Projekt je između ostalog razvio i uredio 3.400 kilometara postojećih i novih biciklističkih staza, prikupio podatke i fotografije stotinjak seoskih domaćinstava i OPG-ova, a tiskalo se čak 20.000 komada raznih promotivnih materijala. Do sada je održano četiri sastanka s predstavnicima turističkih zajednica i dionika u turizmu s projektnog područja u Sisku, Slavonskom Brodu, Karlovcu i Kutini, te šest sastanaka prekograničnog koordinacijskog tijela u kojem sudjeluju i susjedi iz BiH.

Vrijednost cijelog projekta iznosi 662.130,40 eura, od čega je 84 posto financirano sredstvima EU kroz IPACBCRH-BIH program. Obuhvaćeno područje je Karlovačka, Zagrebačka, Sisačko-moslavačka i Brodsko-posavska županija u RH te sjeverozapadni dio BiH.

„Iznimno smo ponosni na sve ono što smo postigli u okviru projekta. Osim što smo povezali turističke dionike s područja četiri županije i sjeverozapadne Bosne i Hercegovine, pokazali smo široj javnosti kako ova regija ima velik potencijal i bogatu povijest o kojoj novi naraštaji mogu učiti. Ruralni turizam je važan segment hrvatske turističke industrije i predano ćemo nastaviti raditi na njegovome razvijanju.“ – izjavio je Ivan Padežanin, voditelj projekta „Žitni put, Kupa-Sava“.

Više informacija o projektu ali i novoj turističkoj destinaciji i njenoj ponudi možete vidjeti na web stranici http://zitniput.com/pocetna/.

Pročitajte još:

Izdvojeno

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

EU fondovi

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim...

EU fondovi

Strojarska i prometna škola Varaždin sa svojim partnerima (Školom za cestovni promet Zagreb, Srednjom školom Zlatar, Srednjom strukovnom školom Velika Gorica i Strojarskom tehničkom...

Financije

Zagreb Connect 2015. će u organizaciji grada Zagreba, Veleposlanstva Izraela te HAMAG-BICRO-a održati 11. i 12. studenog – dakako u Zagrebu. Ovo događanje je...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.