Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Novi priručnici za nastavu stranog jezika u struci i on-line sadržaji

Autor Boris Kovačev

Strojarska i prometna škola Varaždin sa svojim partnerima (Školom za cestovni promet Zagreb, Srednjom školom Zlatar, Srednjom strukovnom školom Velika Gorica i Strojarskom tehničkom školom Fausta Vrančića) od svibnja prošle godine provodi projekt „Engleski i njemački u strojarstvu i prometu interaktivno –EDSIPI@“.

Provedbom projektnih aktivnosti nastavnici i učenici unaprijedit će svoja specifična znanja i kompetencije stranog jezika u struci. Uz pomoć poduzetnika iz tvrtki KOS TRANSPORTI, AP VARAŽDIN, ITAS IVANEC, CENTROMETAL MACINEC i KOSTWEIN VARAŽDIN interdisciplinarni tim izradio je nove priručnike za nastavu stranog jezika u struci koji će se koristiti ne samo u pet partnerskih škola, već će i druge škole u Hrvatskoj, koje nisu sudjelovale u ovom projektu, imati mogućnost preuzeti priručnike s web stranice projekta (http://edsipi.eu/). Novi nastavni materijali napravljeni su uvažavajući preporuke i zahtjeve s kojima se tvrtke susreću na tržištu vezano za korištenje stranih jezika u strojarstvu te prometu i logistici.

Šira verzija priručnika dostupna je u vidu on-line sadržaja koji se koriste preko on-line platforme s interaktivnim komunikacijskim sustavom za  učenje i  distribuciju nastavnih materijala, također napravljene u okviru projektnih aktivnosti. Učenici su dobili na korištenje 169 tableta za održavanje suvremene nastave stranog jezika u struci, a u travnju kreće provedba pilot programa nastave u svih pet partnerskih škola.

Učenici koji se obrazuju za zanimanja tehničar cestovnog prometa, vozač motornog vozila, tehničar za vozila  i  vozna  sredstva,  strojarski  računalni  tehničar  te  automehatroničar,  po  završetku  srednjoškolskog strukovnog obrazovanja imat će specifična znanja stranog jezika s područja strojarstva te prometa i logistike, te će tako postati dio jedinstvenog tržišta Europske unije. Poznavanje stranih jezika u struci preduvjet je mobilnosti i praćenja tehnološkog napretka u struci.

Projekt sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013., sheme za dodjelu bespovratnih sredstava – Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada / gospodarstva- faza II. Vrijednost projekta je 1.957.413,03 kn, od čega 1.729.434,13 kn ili 88,4% predstavlja financijsku potporu Europske Unije, u skladu s ugovorom sklopljenim s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta kao posredničkim tijelom razine 1 i Agencijom za strukovno obrazovanje  i  obrazovanje  odraslih  kao  posredničkim  tijelom  razine  2.  Preostalih  227.978,90  kn  financira Strojarska i prometna škola Varaždin i njezini partneri. Projekt će trajati 12 mjeseci (od 05. svibnja 2015. do 05. svibnja 2016. godine).


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.