Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zmajlović: Vlada bi mogla odustati od gradnje hidroelektrane Ombla

Ako nova istraživanja pokažu da je riječ o spelološkoj lokaciji bogatoj endemskim vrstama, ministar zaštite okoliša i prirode smatra da bi Hrvatska morala odlučiti što je važnije – bioraznolikost ili gospodarski interes

Ako nova istraživanja pokažu da je riječ o spelološkoj lokaciji bogatoj endemskim vrstama, ministar zaštite okoliša i prirode smatra da bi Hrvatska morala odlučiti što je važnije - bioraznolikost ili gospodarski interes

U Ministarstvu zaštite okoliša i prirode predstavljeno je šest projekata vrijednih gotovo pet milijuna kuna. Državni zavod za zaštitu prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti sufinancirat će projekte za zaštitu bioraznolikosti.

A resorni ministar Mihael Zmajlović najavio je kako bi se moglo odustati od gradnje hidroelektrane Ombla kod Dubrovnika koja je izazvala brojne kontroverze, javlja HRT. Ako nova istraživanja pokažu da je riječ o spelološkoj lokaciji bogatoj endemskim vrstama, ministar smatra da bi Hrvatska morala odlučiti što je važnije – bioraznolikost ili gospodarski interes.

“Moje je mišljenje da se trebamo koncentrirati na neke druge projekte jer će biti vrlo teško utvrditi prevladavajući javni interes dok god postoje druge lokacije i važniji projekti. Smatram da onda Ombla ne bi trebala ići”, izjavio je Zmajlović.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.