Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Znate li tko u Europskoj uniji radi najviše?

Studija koja se bavi koliko radnici stvarno provedu na poslu razbija stereotipe o Rumunjima i Grcima kao najlijenijim radnicima u EU.

Studija koja se bavi koliko radnici stvarno provedu na poslu razbija stereotipe o Rumunjima i Grcima kao najlijenijim radnicima u EU.

Hrvatski radnici u vrhu su Europske unije po količini stvarnog vremena provedenog na poslu, pokazalo je istraživanje pariškog instituta Coe-Rexecode koje prenosi EUObserver.

Studija koja se bavi koliko radnici realno provedu na poslu razbija stereotipe o Rumunjima i Grcima kao najlijenijim radnicima u Europi. Rumunjski radnici koji rade puno rado vrijeme rekorderi su u EU s 2099  radnih sati godišnje.

Grci su na drugom mjestu, a slijede Bugari i Hrvati. Ovi potonji na poslu provedu 1954 sati. Slijede Poljaci, Latvijci, Slovaci, Estonci i Ciprani.

Na suprotnom kraju su Finci s prosječnih 1.648 sati godišnje. Slijede ih Francuzi, Šveđani, Danci, Belgijanci i Talijani.

Njemački radnik i radnica koje mediji rado i često oslikavaju kao najradišnije, nalaze se na sredini tablice i rade manje nego 2010. godine. Boravak na poslu u posljednje tri godine su povećali radnici Španjolske i Portugala, zemalja koje su se u isto vrijeme našle na udaru strogih mjera štednje.

Pariški institut bavio se realnim vremenom provedenom na poslu u posljednje četiri godine, izbjegavajući uobičajeno nominalne radne sate koji uključuju i izostanke zbog bolovanja, brigu o djeci, blagdane ili štrajkove.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.