Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

200 milijuna eura kredita kao nagrada za stabilan financijski sektor

Svjetska banka odobrila je Hrvatskoj kredit od 200 milijuna eura. Sredstva su namijenjena ublažavanju utjecaja ekonomske krize, protiv koje se Hrvatska bori bolje od ostalih zemalja u regiji, stoji u priopćenju Svjetske banke.

Svjetska banka odobrila je Hrvatskoj kredit od 200 milijuna eura. Sredstva su namijenjena ublažavanju utjecaja ekonomske krize, protiv koje se Hrvatska bori bolje od ostalih zemalja u regiji, stoji u priopćenju Svjetske banke.

– U usporedbi s ostalim zemljama u regiji hrvatske su vlasti dosada relativno dobro svladavale posljedice svjetske krize, – zaključio je Theodore O. Ahlers, zamjenik direktora Svjetske banke za srednju Europu i baltičke zemlje.

Kredit kao nagrada

Nastojanja Vlade da konsolidira proračunski deficit, smanji javnu potrošnju te ojača sustav socijalne zaštite, kvalificirali su Hrvatsku za dobivanje ovoga kredita. Financijski sektor sada je stabilan, a ovim sredstvima će se dodatno stabilizirati u turbulentnom razdoblju koje je pred nama.

– Aktualni kredit treba pomoći Hrvatskoj da očuva makroekonomsku stabilnost i primjereni proračunski okvir i da pomogne najranjivijim skupinama građana da prebrode teškoće u gospodarstvu, a cilj je i dodatno jačanje financijskog sektora, – istaknuo je Ahlers, dodajući da je SB spremna pomoći Hrvatskoj u gospodarskom oporavku.

Kamata do 2 posto – 15,5  godina otplate

Kredit je odobren s rokom otplate od 15 i pol godina, uz šestomjesečni libor za euro, uvećan za fiksnu kamatnu maržu, što bi trenutno značilo kamatnu stopu od oko dva posto, navodi se u priopćenju.

Napisao

Pročitajte još:

Osobne financije

Nakon što je u svibnju prva u Hrvatskoj predstavila brzi kredit sa 0 posto kamata, ovu jedinstvenu ponudu Addiko banka je produžila do kraja...

Financije

Bliži se još jedna runda natječaja subvencioniranih stambenih kredita.

Geopolitika

Gospodarski je oporavak u Europskoj uniji (EU) sve snažniji, no rast je još uvijek skroman unatoč ekspanzivnoj monetarnoj politici i povoljnim financijskim uvjetima, a...

Novosti

KentBank d.d. otvara svoju prvu poslovnicu u gradu Zadru.  Širenje poslovne mreže na nacionalno tržište dio je dugoročnog strateškog plana koji bi u sljedećih...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.