Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

5 vještina koje svaki poslodavac traži od kandidata (i kako ih steći)

pixabay.com

Obrazovanje i iskustvo dobro su uporište za prijavu na određeni posao. Međutim, za uspješno obavljanje posla, poželjno je da zaposlenici posjeduju set različitih vještina.

Posjedovanje nekih vještina na tržištu rada je neophodno, potrudite se steći neke od njih:

Informatička znanja

Gotovo svi poslovi u današnje vrijeme zahtijevaju osnove razumijevanja softvera i hardvera, s naglaskom na obradu teksta, tablice i poslovno korištenje e – maila.

Većina poslodavaca podrazumijeva da ste računalno pismeni, no nije na odmet uz prijavu priložiti i potvrdu koja potkrjepljuje vašu tvrdnju. MS Excel svakako je najbitnija stavka unutar Office paketa i na svakom poslu će vas dočekati zadatak koji zahtijeva poznavanje rada u Excelu. Kako biste bili spremni za taj zadatak, upišite tečaj Excela u Cogniti ili na Narodnom učilištu Rijeka.

Prezentacijske vještine

Jasno i učinkovito prezentiranje informacija ključna je vještina u poslovnom svijetu te su dobre prezentacijske vještine potrebne u gotovo svakom području. Dobro razrađena i inspirirajuća prezentacija zahtijeva puno pripreme i truda. Ako želite svoje prezentacijske vještine podići na višu razinu ili želite odbaciti tremu i zadržati pozornost slušatelja, odaberite jedan od ponuđenih programa u Miroras centru ili Obrazovnoj grupi Zrinski.

Komunikacijske vještine

Učinkovita komunikacija znači da ste u mogućnosti izraziti svoje ideje i stavove jasno i pouzdano, krojeći svoj stil i promovirajući tečnu komunikaciju. Za razvoj komunikacijskih vještina nikad nije kasno, stoga rezervirajte svoje mjesto na jednoj od edukacija u ponudi Angla – Centar stranih jezika i Instituta za menadžment.

Znanje engleskog jezika

Poznavanje engleskog jezika nužno je ako želite naći svoje mjesto u poslovnom svijetu, što se posebno odnosi na tvrtke koje posluju s inozemnim klijentima. Osim toga, puno stručne literature napisano je na engleskom jeziku pa je teško savladati nova znanja ako ne razumijete napisano.

Za nadogradnju postojećih i stjecanje novih znanja postoji puno opcija, a Učilište Katedra i Lingua grupa – škola stranih jezika nude nekoliko rješenja.

Prodajne vještine

Razumijevanje kupaca temelj je učinkovite prodaje, a dobri prodavači su na cijeni u svakom području rada. Svaki zaposlenik trebao bi znati promovirati proizvode i usluge svoje tvrtke, što znači da nije na odmet da pojedinci porade na svojim prodajnim vještinama.

Voditelji žele znati da su članovi njihovog tima sposobni raditi zajedno, komunicirati s drugima te da su, u konačnici, sposobni povećati profit tvrtke.

Ako mislite da vam nedostaju prodajne vještine potrebne za kvalitetno poslovanje, potražite edukaciju po svojoj mjeri u bogatoj ponudi Mirakul edukacijskog centra i Otvorenog učilišta Algebra.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.