Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Agrokor najavljuje svoju namjeru imenovanja vodećih neovisnih globalnih savjetnika za restrukturiranje

Agrokor najavljuje svoju namjeru imenovanja vodećih neovisnih globalnih savjetnika za restrukturiranje Alvarez&Marsal, pod vodstvom g. Antonija Alvareza III.

Agrokor najavljuje svoju namjeru imenovanja vodećih neovisnih globalnih savjetnika za restrukturiranje Alvarez&Marsal, pod vodstvom g. Antonija Alvareza III, koji bi bio predložen od strane kompanije kao glavni direktor za restrukturiranje, kako bi ju vodio kroz proces za koji se očekuje da će biti kompleksno restrukturiranje. To imenovanje ima podršku ključnih dionika i kompanije. Alvarez & Marsal rade na dobivanju podrške svih dionika, uključujući dobavljače, najmodavce i zaposlenike u sljedećih nekoliko dana.

On je izvršni direktor za restrukturiranje u svjetski renomiranoj konzultantskoj tvrtki Alvarez & Marsal, te je sa svojim timom stručnjaka spreman započeti restrukturiranje Agrokora s ciljem dugoročne opstojnosti i maksimalizacije vrijednosti biznisa na dobrobit svih dionika.

„Učinit ćemo sve što je u našoj moći i surađivati s ključnim dionicima koliko će god to biti moguće kako bismo osigurali ključne vrijednosti kao što su dobri odnosi s dobavljačima i sigurna radna mjesta. Svakako ćemo razmotriti sve mogućnosti restrukturiranja“, istaknuo je Alvarez.

Alvarez je napomenuo da zajedno sa svojim stručnjacima ima iskustvo u uspješnim restrukturiranjima kompanija, tijekom kojih su radili na situacijama slične složenosti i gdje su uspjeli osigurati stabilnost operativnog poslovanja i ponovo uspostaviti povjerenje svih glavnih dionika uključenih u procese, prvenstveno dobavljača, kreditora i zaposlenika.

Iza Antonia Alvareza III je više od 25 godina iskustva u savjetovanju i restrukturiranju javnih i privatnih kompanija, a u proteklom je razdoblju djelovao na pozicijama glavnog direktora za restrukturiranje (CRO) Abengoa Grupe, jedne od vodećih svjetskih kompanija za obnovljive izvore energije, te na istoj poziciji u Edcon Grupi, velikom afričkom trgovačkom lancu.

Tvrtka Alvarez&Marsal je globalna konzultantska kuća specijalizirana za pružanje podrške i upravljanje poslovanjem tijekom izazovnih okolnosti, a iza nje stoje brojni uspješni projekti i rezultati. A&M posluje na međunarodnoj razini, a danas zapošljava više od 2900 zaposlenika kroz 45 ureda u 18 zemalja na 4 kontinenta.

Ovdje navedene reference i iskustvo Alvarez&Marsala, stručnjaka koji će voditi projekt restrukturiranja Agrokora, govore u prilog tome kako će se svi koraci restrukturiranja provesti u najboljem interesu svih dionika.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.