Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Proizvođači i dobavljači i dalje zabrinuti situacijom u Agrokoru

Oformljen je radni tim za koordinaciju grupe dobavljača zbog mogućeg pokretanja tužbi protiv financijskih institucija zbog prikrivenog financiranja koncerna Agrokor

Na današnjem sastanku Koordinacije proizvođača i dobavljača razmijenjena su iskustva radne skupine za pregovore s financijskim institucijama te iskustva članova privremenog vjerovničkog vijeća, nakon čega su usuglašeni stavovi proizvođača i dobavljača te su doneseni sljedeći zaključci:

  1. Koordinacija proizvođača i dobavljača traži da se pomakne datum važenja promemorije sklopljene između dobavljača i financijskih ustanova do dana prijave tražbina (9. odnosno 20. lipnja 2017. godine).
  2. Oformljen je radni tim za koordinaciju grupe dobavljača zbog mogućeg pokretanja tužbi protiv financijskih institucija zbog prikrivenog financiranja koncerna Agrokor.
  3. Traži se službeno tumačenje saborskog Odbora za zakonodavstvo da sve obveze prema dobavljačima za isporučenu robu nakon 10. travnja 2017. godine imaju jednak status kao što imaju i banke za nova kreditiranja – tzv. senior status.
  4. Traži se formalno očitovanje izvanrednog Vladinog povjerenika Ante Ramljaka te potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić da sve mjenice dobavljača imaju u postupku izvanredne uprave jednak status, odnosno da su svi dugovi po mjeničnom regresnom pravu dugovi Agrokora, a ne dobavljača.
  5. Traži se od izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka da u najkraćem mogućem roku dogovori novo zaduženje koncerna Agrokor te sukladno zakonu izvrši podmirenje dijela starih obveza prema dobavljačima po svim osnovama dospjelih do dana otvaranja postupka izvanredne uprave.
  6. Proizvođači i dobavljači su suglasni da ukoliko se navedeni zahtjevi ne ostvare do ponedjeljka 29. svibnja 2017. godine, ide nova obustava sve robe.

Pročitajte još:

Ekonomija

Podsjetit ću da je to gotovo najviša zakonski propisana zatezna kamata od početka ove godine, a prema Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o...

Novosti

Navedene upravljačke promjene u ključnim kompanijama u Agrokorovoj maloprodaji i proizvodnji hrane imaju za cilj daljnje jačanje Agrokora u Hrvatskoj i regiji, a sve...

Ekonomija

Agrokor najavljuje svoju namjeru imenovanja vodećih neovisnih globalnih savjetnika za restrukturiranje Alvarez&Marsal, pod vodstvom g. Antonija Alvareza III.

Novosti

A007, tvrtka u sastavu Agrokor koncerna, danas je otvorila virtualna vrata Abrakadabre, novog online malla, u kojem su hrvatskoj javnosti dostupni najpoznatiji domaći i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.