Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Allianz lider u životnim osiguranjima

Allianz Zagreb d.d. je i u 2016., jednoj od izazovnijih godina za osiguravatelje na hrvatskom tržištu koju su obilježile strukturne promjene u upravljanju, ponudi proizvoda i odnosima s klijentima, nastavio uspješno poslovati te je godinu završio na vodećoj poziciji u životnim osiguranjima slijedom čega i 2017. započinje kao lider u tom tržišnom segmentu.

U životnim osiguranjima Allianz je u 2016. zabilježio rast premijskog prihoda od 0.74 posto, ali je istodobno uspješno obranio dugogodišnju lidersku poziciju. Allianzova premija u životnim osiguranjima u 2016. godini iznosila je 539,7 milijuna kuna, a tržišni udjel 18,50 posto.

Kao predvodnik tržišnih trendova Allianz je još sredinom 2015. zbog promjena na tržištu kapitala i niskih kamatnih stopa započeo s promjenama u ponudi životnih osiguranja uvodeći na tržište unit linked proizvod Allianz Prospekt jednokratno. Za razliku od klasičnih proizvoda životnog osiguranja ovaj proizvod uz sigurnost i atraktivna dopunska pokrića omogućava i ostvarivanje većih prinosa ulaganjem u investicijske fondove pri čemu rizik ulaganja snosi sam klijent.

U 2016. Allianz je ponudu životnih osiguranja proširio još jednim proizvodom s investicijskom komponentom. Riječ je o unit linked proizvodu Allianz Prospekt višekratno koji uz osigurateljna pokrića omogućava ulaganje u košaricu investicijskih fondova s tim da strategiju ulaganja odabire sam ugovaratelj.

U uvjetima niskih kamatnih stopa, s klasičnih životnih osiguranja preusmjerili smo se na osiguranja s investicijskom komponentom s čvrstim uvjerenjem da su ovi proizvodi na dulji rok bolji i za klijente i za osiguravatelje, što se pokazalo ispravnim. Pri tome smo bili svjesni i nužnosti pojačanog ulaganja u edukaciju klijenata s obzirom da oni kod tih proizvoda preuzimaju investicijski rizik. Transparentnost takvih proizvoda i informiranost klijenata su od najveće važnosti i to ostaju naši prioriteti. Zadovoljni smo što smo s takvim pristupom uspješno zadržali poziciju lidera u životnim osiguranjima“, komentirao je predsjednik Uprave Boris Galić.

Pročitajte još:

Novosti

Nadzorni odbor Allianza Zagreb na jučerašnjoj je sjednici donio odluku o imenovanju novih članova Uprave čime je završen proces formiranja novog vodstva ovog osiguravajućeg...

DOP

U susret 53. rođendanu Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO), dugogodišnji partner - Allianz Zagreb - potvrdio je nastavak suradnje s hrvatskim paraolimpijcima do Tokija 2020.

Industrija

IDC Adriatics je po drugi put dodijelio godišnje nagrade najboljim direktorima informatike u Hrvatskoj te proglasio najbolje IT projekte u javnom i privatnom sektoru...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.