Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Nova Uprava Allianza s Danielom Matićem na čelu

Nadzorni odbor Allianza Zagreb na jučerašnjoj je sjednici donio odluku o imenovanju novih članova Uprave čime je završen proces formiranja novog vodstva ovog osiguravajućeg društva.

Nadzorni odbor Allianza Zagreb na jučerašnjoj je sjednici donio odluku o imenovanju novih članova Uprave čime je završen proces formiranja novog vodstva ovog osiguravajućeg društva. Na mjesto predsjednika Uprave na razdoblje od sljedećih pet godina imenovan je Daniel Matić, a njezinim članom postao je i Wassim El Helou. Uz njih dvojicu u Upravi Allianza su još i Zrinka Galić Jakovljević, Slaven Dobrić te Lukas Oliver Pavić.

Daniel Matić svoju je profesionalnu karijeru započeo 2002. godine u Allianz reosiguranju za životne i zdravstvene proizvode, a 2006. prelazi na aktuarsku funkciju u Allianzu SE. Na oba se položaja susreo s raznolikim aktuarskim temama i brojnim tržištima osiguranja, uključujući regiju srednje i istočne Europe. Daniel se 2008. pridružio društvu za osigurateljsko savjetovanje Willis Towers Watson, gdje je proveo više od osam godina prije nego se ponovno pridružio Allianzu SE. Kao voditelj tima aktuara u Allianz grupi, bio je odgovoran za upravljanje novim poslovnim kapitalom i odobrenja životnih i zdravstvenih proizvoda u nekoliko zemalja i regija u kojima posluje Allianz.

Fotografija Daniel Matić

„Zahvaljujem Nadzornom odboru na ukazanom povjerenju, kako meni tako i ostalim članovima Uprave. Naš je cilj nastaviti rasti i jačati našu poziciju na hrvatskom tržištu na području i životnih i neživotnih osiguranja. Za to imamo sjajne temelje u velikoj prodajnoj mreži naših zastupnika i u više od 250 prodajnih mjesta diljem Hrvatske, ali i zahvaljujući suradnji s našim dugogodišnjim strateškim partnerima, poput Zagrebačke banke. Očekujemo da će ekonomski oporavak i snažniji gospodarski rast rezultirati i većim ulaganjima u osiguranje po čemu hrvatsko tržište značajno zaostaje za razvijenijim zemljama. Mi ćemo tome doprinositi stalnom nadogradnjom naše ponude, približavanjem i prilagođavanjem osiguravajućih proizvoda potrošačima i još dinamičnijim dijalogom s našim klijentima“, ističe u povodu imenovanja novi predsjednik Uprave Daniel Matić.

Allianz je u Hrvatskoj prisutan od 1999. godine, kada njemački Allianz zajedno sa Zagrebačkom bankom preuzima tadašnje Adriatic osiguranje. Od tada iz godine u godinu bilježi stalan rast poslovanja, sa stopama rasta koje su često bile i dvostruko veće od ostatka tržišta. S više od 13 posto tržišnog udjela, Allianz trenutno drži drugu poziciju među hrvatskim osiguravateljima.

Pročitajte još:

DOP

U susret 53. rođendanu Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO), dugogodišnji partner - Allianz Zagreb - potvrdio je nastavak suradnje s hrvatskim paraolimpijcima do Tokija 2020.

Novosti

Allianz Zagreb d.d. je i u 2016., jednoj od izazovnijih godina za osiguravatelje na hrvatskom tržištu koju su obilježile strukturne promjene u upravljanju, ponudi...

Industrija

IDC Adriatics je po drugi put dodijelio godišnje nagrade najboljim direktorima informatike u Hrvatskoj te proglasio najbolje IT projekte u javnom i privatnom sektoru...

Novosti

Radimir i Marija Čačić, bivši potpredsjednik vlade i njegova supruga, za zajednički paket od 11.976 dionica dobiti 842.392 kuna. Riječ je o fantastičnom poslu...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.