Američko poslovno izaslanstvo u Hrvatskoj: spremnost za nova ulaganja

Američko poslovno izaslanstvo, u kojem su Jeffory D. Blackard,  predsjednik Uprave (CEO) Zero Global Waste i Blackard Global Inc., veliki ulagač u nekretnine, bivši senator Sjedinjenih Američkih Država, kongresnik i predsjednički  kandidat Rick Santorum, te uspješan investitor i poduzetnik Gentry Beach, koji je bio i potpredsjednik nacionalne kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa, boravit će u radnom posjetu Republici Hrvatskoj od 10. do 15. listopada 2018. godine.

Pouzdani investitori svjetskog glasa prepoznali su potencijal za ulaganjem u Hrvatsku, a sam posjet potvrda je spremnosti i otvorenosti za nova ulaganja. Tijekom boravka  predviđen je niz pojedinačnih sastanaka s uglednim gospodarstvenicima te predstavnicima hrvatske poslovne zajednice, u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca.

Dolazak u Hrvatsku Blackarda i Santoruma vezan je uz realizaciju turističkog razvojnog projekta „Pašman Rivijera“ konzorcija Blackard Global, procijenjene vrijednosti 500 milijuna eura, što predstavlja pojedinačno  najveću greenfield investiciju u hrvatskom turizmu.

Uz turizam, Blackard i Santorum veliki su investitori i u ekologiju. Partneri su u tvrtki Zero Global Waste,  usmjerenoj razvoju alternativnog goriva iz otpada korištenjem inovativnih naprednih tehnologija. Za europsko implementiranje inovativne Zero Global Waste tehnologije obrade otpada žele izabrati Hrvatsku.

„Ovo je moj prvi posjet Hrvatskoj. Iznimno se radujem dolasku i upoznavanju sa hrvatskim poduzetnicima. Uvjereni smo da ćemo dogovoriti uspješne i produktivne suradnje u različitim sektorima“ – izjavio je Rick Santorum.

„Kroz proces razvoja naselja Adriatica u Teksasu, izgrađenog po modelu Supetra na Braču, razvio sam ljubav za Hrvatsku i njezine ljude. Proveo sam dvije godine u proučavanju najmanjih detalja različitih naselja uz obalu Jadrana i u unutrašnjosti, a želja da pomognem i investiram u Hrvatsku postala je moja strast. Cilj nam je stvarati nove pozitivne gospodarske priče.“ – izjavio je Jeffory Blackard.

Potvrda spremnosti u nova neposredna ulaganja Blackarda i Santoruma vidljiva je i u dolasku uspješnog američkog investitora i poduzetnika Gentry Beacha, koji je bio i potpredsjednik nacionalne kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Podijeli

Odgovori

Top