Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Apple izgubio spor od Samsunga na japanskom sudu

Japanski sud utvrdio je da Samsung nije prekršio Appleova patentna prava vezana za iPhone i iPad u projektiranju svojih tablet računala i ‘pametnog’ telefona Galaxy. Naložio je također da se Samsungu nadoknade sudski troškovi. Apple je tražio odštetu i zabranu prodaje Samsungovih proizvoda na unosnom japanskom tržištu.

Japanski sud utvrdio je da Samsung nije prekršio Appleova patentna prava vezana za iPhone i iPad u projektiranju svojih tablet računala i 'pametnog' telefona Galaxy. Naložio je također da se Samsungu nadoknade sudski troškovi. Apple je tražio odštetu i zabranu prodaje Samsungovih proizvoda na unosnom japanskom tržištu.

Japanski sud u petak je odbacio Appleovu tvrdnju da mu je južnokorejski konkurent Samsung ukrao tehnologiju, zadavši udarac američkom proizvođaču iPhonea kojem je prošloga tjedna američki sud na temelju iste tužbe dosudio 1,05 milijardi dolara odštete.

Presuda tokijskog suda predstavlja najnovije poglavlje u ratu dva diva oko patenata. Apple i Samsung vodeći su proizvođači pametnih telefona u svijetu.

Japanski sud utvrdio je da Samsung nije prekršio Appleova patentna prava vezana za iPhone i iPad u projektiranju svojih tablet računala i ‘pametnog’ telefona Galaxy. Naložio je također da se Samsungu nadoknade sudski troškovi.

“Ne bi se moglo reći da proizvodi tuženika koriste istu tehnologiju kao i oni tužitelja, pa smo zato odbacili Appleove prigovore”, rekao je sudac Tamotsu Shoji.

Apple je tražio odštetu i zabranu prodaje Samsungovih proizvoda na unosnom japanskom tržištu.

Odbacivanje tužbe protiv američke kompanije pomoći će Samsungu da se lakše oporavi od poreza pred američkim sudom i propisane odštete, ističu analitičari.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.