Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Apple u danu izgubio 60 milijardi dolara – cijena dionice potonula 12 posto!

Time je izbrisano oko 60 milijardi dolara tržišne vrijednosti tog tehnološkog diva, pa je Appleu zaprijetio i gubitak statusa najveće američke kompanije po tržišnoj kapitalizaciji. Apple sada na tržištu vrijedi oko 423 milijarde, a naftni div Exxon Mobil 416 milijardi dolara.

Time je izbrisano oko 60 milijardi dolara tržišne vrijednosti tog tehnološkog diva, pa je Appleu zaprijetio i gubitak statusa najveće američke kompanije po tržišnoj kapitalizaciji. Apple sada na tržištu vrijedi oko 423 milijarde, a naftni div Exxon Mobil 416 milijardi dolara.

Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 porastao sedmi dan zaredom, no nije se uspio zadržati iznad psihološki važne razine od 1.500 bodova, jer je cijena dionice Applea zabilježila najveći dnevni pad u više od četiri godine.

Dow Jones porastao je 46 bodova, ili 0,33 posto, na 13.825 bodova, a S&P 500 indeks 0,01 posto, na 1.494 boda, što su nove najviše razine tih indeksa od prosinca 2007. godine. Nasdaq indeks oslabio je, pak, 0,74 posto, na 3.130 bodova.

Pozitivno su na tržište jučer utjecali podaci o padu nezaposlenosti i jačanju industrijske aktivnosti u SAD-u.

Industrijska aktivnost u Kini dosegnula je, pak, najviše razine u dvije godine, a poboljšava se situacija i u Njemačkoj, što budi nadu u oporavak gospodarstva eurozone.

„PMI indeksi industrijske aktivnosti u SAD-u, Aziji i Europi kreću se u pravom smjeru i to bi trebalo ohrabriti ulagače“, kaže Ken Polcari, direktor u tvrtki O’Neil Securities.

S&P 500 uspio se u jednom trenutku, po prvi puta nakon pet godina, probiti iznad 1.500 bodova, no nije se uspio održati iznad te psihološki važne razine.

Ponajviše zbog toga što je, nakon objave slabijih nego što se očekivalo kvartalnih poslovnih rezultata, cijena dionice Applea potonula više od 12 posto, što je njezin najveći dnevni pad u više od četiri godine.

Time je izbrisano oko 60 milijardi dolara tržišne vrijednosti tog tehnološkog diva, pa je Appleu zaprijetio i gubitak statusa najveće američke kompanije po tržišnoj kapitalizaciji.

Apple sada na tržištu vrijedi oko 423 milijarde, a naftni div Exxon Mobil 416 milijardi dolara.

No, tržište podržavaju dobri poslovni rezultati za četvrto lanjsko tromjesečje većine kompanija.

Od 133 kompanije iz sastava S&P 500 indeksa, koje su dosad objavile financijska izvješća, njih 66,9 posto nadmašilo je očekivanja analitičara, što je iznad prosjeka od 65 posto u posljednja četiri tromjesečja.

Na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 1,09 posto, na 6.264 boda, dok je frankfurtski DAX porastao 0,53 posto, na 7.748 bodova, a pariški CAC 0,70 posto, na 3.752 boda.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.