Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Apple ubilježio pad prodaje MacBookova u SAD-u

Prodaja MacBookova bila je za 6 posto slabija u odnosu na godinu ranije. Jedan od razloga je manji broj novih modela MacBookova u odnosu na prošlu godinu, ali i visoke cijene

Prodaja MacBookova bila je za 6 posto slabija u odnosu na godinu ranije. Jedan od razloga je manji broj novih modela MacBookova u odnosu na prošlu godinu, ali i visoke cijene

I Apple je zabilježio pad prodaje računala u blagdanskom razdoblju između 18. studenog i 22. prosinca, piše AppleInsider pozivajući se na podatke NPD-a.

Prodaja MacBookova bila je za 6 posto slabija u odnosu na godinu ranije. Jedan od razloga je manji broj novih modela MacBookova u odnosu na prošlu godinu, ali i visoke cijene, javlja bug.hr. Prosječna prodajna cijena MacBooka u ovoj je godini bila za 100 dolara viša (1.420 dolara), a Apple je većinu marketinških napora uložio u nove Retina modele koji su i daleko skuplji u odnosu na obične MacBookove.

Prema istim podacima, prijenosnici s Windowsima zabilježili su pad prodaje od 11 posto. Prosječna prodajna cijena računala iznosila je 420 dolara, a najveći pad zabilježen je među jeftinim prijenosnicima. Od ukupnog broja prodanih računala, 5 posto su bili modeli s Windowsima 8 i s ekranom osjetljivim na dodir. Prosječna prodajna cijena ovih računala iznosila je 700 dolara.

Na američkom tržištu potrošačke elektronike u cjelini zabilježen je pad u visini od 3,7 posto, a posebice je loše bilo blagdansko razdoblje – za 11 posto slabije nego prošle godine. Ovo je treća uzastopna godina u kojoj je blagdanska kupovina slabija nego u prethodnoj godini.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.