Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Osobne financije

Begović: Nema poskupljenja iako je HEP struju preplatio 100 milijuna eura

Govoreći o ugovoru o nabavi električne energije, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Leo Begović ocijenio je da je vrlo nepovoljan jer ne omogućuje raskid. Istaknuo je kako sada s pravnim timom razgovara o tome kako raskinuti taj ugovor. “Ako ga raskinemo polovinom studenoga i u prosincu, uštedjet ćemo sto milijuna kuna”, kazao je.

Govoreći o ugovoru o nabavi električne energije, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Leo Begović ocijenio je da je vrlo nepovoljan jer ne omogućuje raskid. Istaknuo je kako sada s pravnim timom razgovara o tome kako raskinuti taj ugovor. "Ako ga raskinemo polovinom studenoga i u prosincu, uštedjet ćemo sto milijuna kuna", kazao je.

Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Leo Begović izjavio je za HTV da do kraja ove godine neće doći do poskupljenja električne energije te da se do kraja 2010. godine očekuje promjena cijene oko tri do četiri posto, ovisno o cijenama energenata koje HEP troši za proizvodnju električne energije.

Begović je u središnjem Dnevniku HTV-a negirao da će zbog ulaska Hrvatske u EU poskupjeti struja. “EU od nas ne traži poskupljenje struje, ona traži da se otvore tržišta”, kazao je.

Potrošena milijarda kuna?

Na novinarski upit je li točno da je njegov prethodnik potrošio milijardu kuna na nabavu struje, Begović je rekao da će HEP u ovoj godini platiti između 70 i sto milijuna eura više nego što bi platio da je ugovarao cijene na sadašnjoj razini.

Govoreći o ugovoru o nabavi električne energije, ocijenio je da je vrlo nepovoljan jer ne omogućuje raskid.

Istaknuo je kako sada s pravnim timom razgovara o tome kako raskinuti taj ugovor.

“Ako ga raskinemo polovinom studenoga i u prosincu, uštedjet ćemo sto milijuna kuna”, kazao je.

Dodao je kako je ugovor sklopljen kada je cijena električne energije bila takva kakva je bila, ali da se u ugovor trebalo staviti i mogućnost njegova raskida.

Više na Business.hr


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.