Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Bolovanja remete raspored letenja zrakoplova Croatia Airlinesa

Zasad je sigurno da kompanija neće moći obaviti jutarnje letove Sarajevo – Zagreb te Pula – Zadar – Zagreb, a tijekom dana mogu se očekivati i daljnji poremećaji zbog manjka raspoloživoga kabinskog osoblja

Zasad je sigurno da kompanija neće moći obaviti jutarnje letove Sarajevo – Zagreb te Pula – Zadar – Zagreb, a tijekom dana mogu se očekivati i daljnji poremećaji zbog manjka raspoloživoga kabinskog osoblja

Zbog iznenadnoga masovnog odlaska na bolovanje kabinskog osoblja Croatia Airlinesa, kompanija se i dalje suočava s neočekivanim poremećajima u redu letenja pa se najavljuje otkazivanje jutarnjih letova i u četvrtak na linijama Sarajevo – Zagreb te Pula – Zadar – Zagreb.

Uz ispriku, Croatia Airlines putnicima preporučuje da se za današnje letove obrate njihovom Kontakt centru.

“Croatia Airlines ispričava se svim putnicima koji osjećaju posljedice neočekivanih i nenajavljenih poremećaja u prometu na koje kompanija nije mogla utjecati”, navodi u priopćenju Croatia Airlines i dodaje da je riječ o oko 500 putnika.

Zasad je sigurno da kompanija neće moći obaviti jutarnje letove Sarajevo – Zagreb te Pula – Zadar – Zagreb, a tijekom dana mogu se očekivati i daljnji poremećaji zbog manjka raspoloživoga kabinskog osoblja. Zbog toga se svim putnicima, koji su kupili karte za današnje letove Croatia Airlinesa i dalje preporuča da se za detaljnije informacije oko izmjena u redu letenja i planiranom putovanju obrate Kontakt centru Croatia Airlinesa na brojeve telefona 062 – 500 505 i 6676 555.

Sve aktualne izmjene u planiranom prometu objavljuju se i na službenim internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr, poručuju iz te tvrtke.

Podsjećaju da je do neočekivanih poremećaja u prometu došlo je zbog toga što je u posljednja dva dana čak 40 stjuardesa i stjuarda, odnosno 25 posto operativno sposobnoga kabinskog osoblja Croatia Airlinesa, prijavilo odlazak na bolovanje.

Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko je rekao da će zatražiti provjeru masovnog bolovanja jer su zbog toga otkazali 10 međunarodnih i tri domaća leta, no putnike su prevezli u suradnji s partnerima – preusmjeravanjem na druge zrakoplove ili najmom zrakoplova, a tako će, dodao je, biti i nadalje.

Posebno ga čudi što se, kaže, cijela priča događa kad Croatia Airlines bilježi najbolje rezultate poslovanja – prvi kvartal je bio najbolji u povijesti tvrtke – riješili smo se dugovanja i pred nama je uspješna sezona.

Na pitanje novinara zašto uprava sumnja u opravdanost bolovanja, Kučko je odgovorio kako su tri od šest strukovnih sindikata potpisala novi kolektivni ugovor, a preostala tri nisu.

“Imamo razloga vjerovati da se radi o ‘bijelom štrajku’ i protestu sindikata kabinskog osoblja te neslaganjima s predloženim kolektivnim ugovorom”, dodao je potvrdivši da uprava namjerava smanjiti broj slobodnih dana u cilju povećanja produktivnosti, a više ne može garantirati ni 15 dana godišnjeg odmora ljeti budući da tvrtka ima sezonski karakter. Sindikate koji nisu potpisali kolektivni ugovor pozvao je na nastavka pregovora.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Air France nastavlja s programom Air France Act koji se temelji na postavljanju održivih aktivnosti u svrhu smanjenja utjecaja na okoliš.

Poduzeća

Air France planira navedenim tipom zrakoplova do 2025. zamijeniti svoje letjelice starijih generacija (Airbus A318 i A319, kao i nekoliko Airbus A320 ) na...

Turizam

Važno je naglasiti da Croatia Airlines tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže letova iz Zagreba i jadranskih odredišta tvrtke prema europskim metropolama, sukladno...

Izdvojeno

Stopa bolovanja u Hrvatskoj raste, baš kao i ukupan broj dana koje godišnje provedemo kod kuće zbog privremene nesposobnosti za rad, a svaki četvrti...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.