Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Comping zaposlio 12 novih stručnjaka

Comping
Comping

Razvoj i širenje poslovanja na domaćem i inozemnom tržištu, s fokusom na poslovna i IT rješenja za velike sustave, rezultirali su potrebom za novim zapošljavanjem u Compingu, vodećoj hrvatskoj ICT tvrtki. U proteklih pola godine Comping je, koristeći između ostalog i usluge Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), zaposlio 12 novih stručnjaka.

Prepoznajući koristi HZZ-ove mjere „Mladi i kreativni“ koja omogućava stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, Comping je pružio priliku da četvero mladih, visokoobrazovanih i nezaposlenih osoba stekne svoja prva radna iskustva. Novi će djelatnici u narednih godinu dana na radnim mjestima stečene stručne spreme, uz vodstvo i praćenje iskusnih IT stručnjaka kao mentora, stjecati prva praktična znanja u IT industriji te će na taj način razviti nove kompetencije i podići svoju konkurentnost na tržištu rada.

Polaznici obrazovanja odnosno osposobljavanja primaju i novčanu pomoć u visini najnižeg iznosa naknade razmjerno broju dana prisutnosti na obrazovanju i osposobljavanju, dok trošak Compingovog mentora HZZ sufinancira u mjesečnom iznosu do 700 kuna.

U protekla tri mjeseca Comping je zaposlio i osam etabliranih razvojnih inženjera, što je dio tvrtkine strategije stvaranja novih resursa i potencijala. Uočavanje, identifikacija i spremnost na promjene dio su strategije usmjerene prema podizanju razine konkurentnosti na domaćem i inozemnom tržištu. “Zahvaljujući inovativnim proizvodima i rješenjima, njihovoj kvaliteti te kontinuiranom jačanju na IT tržištu, proces zapošljavanja u Compingu zasigurno neće biti jednokratan. Val zapošljavanja pokrenut početkom godine promatramo kao kontinuirani proces kojim u Comping želimo privući nove kadrove koji će predstavljati polugu u realizaciji naše nove poslovne strategije.“ – izjavio je Alojzije Jukić, predsjednik uprave Compinga.

Uz spomenuta zapošljavanja, Comping je iskoristio i mjeru osposobljavanja na radnom mjestu te je jednom mladom, dugotrajno nezaposlenom inženjeru, omogućio da u razdoblju od pola godine upozna poslovne procese na konkretnom radnom mjestu.

Da je Comping u samom vrhu najpoželjnijih poslodavaca, potvrđuje i istraživanje portala MojPosao, provedeno krajem prošle godine. Prema rezultatima tog istraživanja, stupanj zadovoljstva Compingovih djelatnika iznimno je visok, a najbolje su ocijenjeni lojalnost, radni uvjeti, međuljudski odnosi te zadovoljstvo radnim mjestom.

Uspješnost Compinga potvrđuje niz osvojenih nagrada na globalnoj razini kao što je prestižna titula pobjednika u kategoriji Microsoft Midmarket Solution Provider – Partner Of The Year iz 2014. godine. Ove se godine Comping našao među četiri najbolje tvrtke u kategoriji Microsoft Application Development koja nagrađuje razvoj aplikacija napravljenih na Microsoft platformama i tehnologijama, a za koju se na globalnoj razini natjecalo preko 2.300 tvrtki sa svojim rješenjima.

Tvrtka je prošle godine ostvarila preko 5,5 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja dok je (ukupna) dobit povećana za 25.5% u odnosu na 2013. godinu.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.