Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Darko Lorencin novi ministar turizma

“Lorencin je bio jedan od naša dva moguća kandidata. Kako sada stvari stoje, na dobrom smo putu da to rješenje prihvatimo. Osobno mislim da stvari time idu u dobrom pravcu, izjavio je Jakovčić

“Lorencin je bio jedan od naša dva moguća kandidata. Kako sada stvari stoje, na dobrom smo putu da to rješenje prihvatimo. Osobno mislim da stvari time idu u dobrom pravcu, izjavio je Jakovčić

U SDP-u su shvatili poruku šefa IDS-a Ivana Jakovčića da nije spreman prihvatiti odgovornost i preuzeti Ministarstvo turizma. Smatraju da bi u tom slučaju najbolje rješenje bilo da Ministarstvo turizma preuzme Darko Lorencin, koji je danas pomoćnik ministra gospodarstva, a ujedno je formalno drugi čovjek IDS-a, kao predsjednik Savjeta stranke.

“Shvatili smo Jakovčićevu poruku. On ne želi preuzimanje odgovornosti nego samo medijsku pažnju. Budući da je resor turizma IDS-ov po koalicijskom ugovoru, a da je Predsjedništvo IDS-a prije dva dana donijelo odluku da stranka želi ostati u Vladi, onda bi bilo najbolje da ovu funkciju preuzme Darko Lorencin kao vrlo širok čovjek, koji je ranije vodio turističku zajednicu, pa istarsku Razvojnu agenciju, bio je član poglavarstva za EU fondove, a sada je pomoćnik u Ministarstvu gospodarstva”, kaže visoki izvor u u Vladi.

Novi list doznaje da je inicijativa da se upražnjeno mjesto dodijeli Lorencinu potekla od samog premijera Milanovića.

Šef IDS-a Ivan Jakovčić potvrdio je da je za IDS prihvatljiv prijedlog predsjednika Vlade da Darko Lorencin preuzme mjesto ministra turizma.

“Lorencin je bio jedan od naša dva moguća kandidata. Kako sada stvari stoje, na dobrom smo putu da to rješenje prihvatimo. Osobno mislim da stvari time idu u dobrom pravcu, izjavio je Jakovčić, najavivši da će predsjedništvo IDS-a, koje bi trebalo formalizirati tu odluku, biti sazvano do kraja tjedna”.

Tportal doznaje da je Darko Lorencin prihvatio ponuđenu funkciju, a ovakvim raspletom krizne situacije u Kukuriku koaliciji zadovoljan je i šef IDS-a Ivan Jakovčić.

Darko Lorencin rođen je 1970. godine i po zanimanju je diplomirani ekonomist. Bio je član Poglavarstva Istarske županije, a radio je kao direktor Istarske razvojne agencije (IDA).


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.