Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Milanović šokirao bankare fiksacijom franka

Franak 6,39 kuna za obrtnike, poljoprivrednike i slobodna zanimanja

Gotovo je, građani s kreditom u švicarskim francima mogu odahnuti. Premijer Zoran Milanović izvijestio je na konfrerenciji za novinare kako će Vlada Saboru uputiti zakon po kojem se tečaj franka fiksira na 6,39 kuna i to slijedećih godinu a sve na teret financijskih institucija. Tih godinu dana vlada će iskoristiti kako bi pronašla rješenje za provedbu konverzije kredita iz franaka u kune.

Da je Milanović šokirao bankare fiksacijom franka kazuje i činjenica da je premijer spreman na moguće tužbe banaka.

“Vlada je jasno pokazala svoj stav. Jedino je moguća ustavna tužba. Država je tu da zaštiti svoje građane”.

Trošak fiksiranja je oko 500 milijuna kuna, a, prema tumačenju premijera Milanovića, išao bi na račun banaka. Pprijedlog fiksacije franka bit će već u petak uvršten u dnevni red predstojeće saborske sjednice i raspravljen u najkraćem roku.

 


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.