Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Milanović šokirao bankare fiksacijom franka

Franak 6,39 kuna za obrtnike, poljoprivrednike i slobodna zanimanja

Gotovo je, građani s kreditom u švicarskim francima mogu odahnuti. Premijer Zoran Milanović izvijestio je na konfrerenciji za novinare kako će Vlada Saboru uputiti zakon po kojem se tečaj franka fiksira na 6,39 kuna i to slijedećih godinu a sve na teret financijskih institucija. Tih godinu dana vlada će iskoristiti kako bi pronašla rješenje za provedbu konverzije kredita iz franaka u kune.

Da je Milanović šokirao bankare fiksacijom franka kazuje i činjenica da je premijer spreman na moguće tužbe banaka.

“Vlada je jasno pokazala svoj stav. Jedino je moguća ustavna tužba. Država je tu da zaštiti svoje građane”.

Trošak fiksiranja je oko 500 milijuna kuna, a, prema tumačenju premijera Milanovića, išao bi na račun banaka. Pprijedlog fiksacije franka bit će već u petak uvršten u dnevni red predstojeće saborske sjednice i raspravljen u najkraćem roku.

 


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.