Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Donosimo program NEM Dubrovnik 2021.

Ovogodišnji program organiziran je kroz market, predavanja, panele i screeninge te nezaobilazna dnevna i večernja druženja.

NEM Dubrovnik 2021. predstavlja raspored događanja koji će pod novim konceptom okupiti vodeće osobe svjetske i europske TV industrije, predstavnike televizijskih kanala, telekoma, sportskog streaminga, distribucije i produkcije. Većina programa održat će se na otvorenom, u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama. Sve tri večeri dio su koncepta kakvog NEM Dubrovnik priprema po prvi puta.

Tijekom četiri dana, od 6. do 9. rujna 2021., u predivnom Hotelu Dubrovnik Palace govorit će se o TV sadržaju, formatima, tehnologijama i trendovima koji kroje budućnost ove dinamične industrije. Ovogodišnji program organiziran je kroz market, predavanja, panele i screeninge te nezaobilazna dnevna i večernja druženja.

Raspored

Prvi dan otvara se pozdravnim govorom Pavela Stantcheva, CEO-a najveće mađarske medijske grupe TV2 Media Group. Uslijedit će panel The Next Generation of EON Television: From TV to Entertainment Platform“ vodećeg telekoma i pružatelja medijskih usluga u jugoistočnoj Europi – United Grupe, a dan zatvara prezentacija i screening vodeće ruske TV kuće u području televizijske zabave, GPM Entertainment Television. Kompletna prva večer odvijat će se na krovu Hotela Dubrovnik Palace, uz zalazak sunca.

Drugi dan započinje uz TV Tech Showcase na kojem će tehnološka TV rješenja predstaviti Synamedia, SeaChange, Whip Media i Bitmovin. Slijedi keynote govor Petera Parmentera, SVP-ja Business Developmenta tvrtke DAZN, najvećeg sportskog streaming servisa na svijetu. Nakon toga, vodeća internetska televizija u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, Zattoo prezentirat će svoju tvrtku posjetiteljima.

Jedna od trenutno najaktualnijih tema TV industrije neće zaobići niti NEM Dubrovnik – na panelu „Is Streaming the Future of Sports?“ razgovarat će se o streamingu kao načinu na koji ćemo potencijalno u budućnosti sve češće pratiti sportska događanja. Isto tako, kroz panel „Age of Streamers: What is the Audience Asking for? How Important is Local Original Content for Streamers?“ diskutirat će se o TV formatima koji najviše odgovaraju današnjoj publici te koliko je lokalan sadržaj zaista važan. Nakon dinamičnog dana, slijedi networking opuštanje uz koktele pod sponzorstvom usluge Play Premium (RTL Hrvatska) te večernja zabava pod sponzorstvom Prve TV.  

Treći dan započinje panelom Why We Love TV Industry“ tijekom kojeg će dugogodišnji i iskusni lideri govoriti o strasti koju dijele prema TV industriji. Slijedi panel The Battle for Eyeballs – How Today’s New Distribution Models Create Opportunities for New Service Providers pod sponzorstvom NAGRA-e, digitalne TV divizije kompanije Kudelski Group, specijalizirane za digitalnu sigurnost i medijske sustave za isporuku digitalnih i interaktivnih sadržaja. Na panelu „Premieres or Well-known Content?“ pod pokroviteljstvom televizije Prva TV, govorit će se o razlici u uspješnosti i isplativosti između premijera i prepoznatljivog TV sadržaja krajnjem korisniku.

Posjetiteljima će se predstaviti i globalna medijska kompanija SPI čiji su brojni kanali i digitalne usluge dostupne na šest kontinenata, francuska tehnološka kompanija Broadpeak te hrvatska Atlantic Grupa kroz prezentaciju svojih saznanja i praksi o zadržavanju pažnje ciljane skupine.

Ekskluzivna prezentacija novih televizijskih sadržaja

Nezaobilazan dio svakog NEM Dubrovnika je ekskluzivna prezentacija novih televizijskih sadržaja. Kao dio ovogodišnjeg eventa pod nazivom Beta Night, na predivnoj lokaciji pored mora, kriminalistička serija „Šutnja“ u produkciji Drugog Plana i HRT-a u suradnji s produkcijskim kućama Beta Film i Star Media, proslavit će svjetsku premijeru uz prisustvo glavne glumice Kseniye Mishine. Također, predstavit će se i ruska triler serija „Dead Mountain – The Dyatlov Pass Incident“ 1-2-3 Productiona, nakon čega slijedi Q&A s osvajačem Srebrnog medvjeda na Berlinaleu i suredateljem Pavelom Kostomarovim. 2020. g. njemačka produkcijska, financijska i distribucijska kompanija Beta Film kupila je veliki udio u najpoznatijoj hrvatskoj produkcijskoj kompaniji Drugi Plan, zaslužnoj za produkciju serije „Šutnja“. Beta Film odgovoran je za međunarodnu prodaju obje serije.

Tijekom tri dana NEM Dubrovnika održat će se TV market na kojem će se predstavljati firme, TV sadržaj, usluge i proizvodi prijavljenih sudionika te dogovarati potencijalne suradnje, a četvrti i zadnji dan rezerviran je za prikupljanje dojmova te rezimiranje novih znanja i iskustava. Kao i svake godine, dio NEM Dubrovnik iskustva su druženja na pićima dobrodošlice, pauzama za kavu i zabavama u partnerstvu s nekim od najistaknutijim partnerima marketa NEM Dubrovnik 2021. na čijoj je službenoj stranici dostupan popis trenutno potvrđenih sponzora i posjetitelja.

Pročitajte još:

Komentari

Naš sugovornik je Haymi Behar, CMO, SPI International koji je predstavio žanr velikih proračunskih dramskih serija koje su stvorili turski producenti i koje osvajaju...

Novosti

U nešto daljnjoj budućnosti TV industrije Spotnitz predviđa korištenje tehnologije kao što je virtualna stvarnost.

Industrija

Koliko i na koji način tehnologija utječe na razvoj televizijske industrije te je li streaming budućnost sporta? Odgovor su dobili posjetitelji drugog dana TV marketa...

Lifestyle

Nakon dvije godine pauze, na TV marketu NEM Dubrovnik 2021 u Dubrovniku se po osmi put okupio vrh svjetske i europske TV industrije.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.