Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Država za nove mobitele i smartphonove daje 40 milijuna kuna

Riječ je o nabavci 10.550 mobilnih aparata, a traži se i novih 2.150 SIM kartica odnosno novih brojeva. Od tog broja hrvatski birokratski aparat traži čak 6.250 “pametnih telefona”, ostatak su obični mobiteli koji će završiti u rukama nižerangiranih službenika. Mobiteli će biti podijeljeni gotovo svima. Kako stoji u natječaju radi se o potrebama Ministarstava i drugih državna tijela uključujući i njihove regionalne ili lokalne urede ili jedinice!

Riječ je o nabavci 10.550 mobilnih aparata, a traži se i novih 2.150 SIM kartica odnosno novih brojeva. Od tog broja hrvatski birokratski aparat traži čak 6.250 "pametnih telefona", ostatak su obični mobiteli koji će završiti u rukama nižerangiranih službenika. Mobiteli će biti podijeljeni gotovo svima. Kako stoji u natječaju radi se o potrebama Ministarstava i drugih državna tijela uključujući i njihove regionalne ili lokalne urede ili jedinice!

Državni ured za središnju javnu nabavu objavio je natječaj za mobilnu telefoniju za razdoblje od dvije godine! Procijenjena vrijednost natječaja je 40 milijuna kuna! Riječ je o nabavci 10.550 mobilnih aparata, a traži se i novih 2.150 SIM kartica odnosno novih  brojeva. Od tog broja hrvatski birokratski aparat traži čak 6.250 “pametnih telefona”, ostatak su obični mobiteli koji će završiti u rukama nižerangiranih službenika.

Mobiteli će biti podijeljeni gotovo svima. Kako stoji u natječaju radi se o potrebama Ministarstava i drugih državna tijela uključujući i njihove regionalne ili lokalne urede ili jedinice!

Birokracija prati tehnološke trendove

Hrvatska birokracija zna što hoće i prati trendove pa su tako naznačili da pojedini modeli, oni koji pripadaju prvoj klasi, ne smiju biti stariji od godinu dana te da žele modele koji su “osjetljivi na dodir”. Naravno tu je i pregled GSM karata te 16 gigabajta podataka.

“Predmet javne nabave uključuje javne govorne usluge u pokretnim mrežama, podatkovne usluge u pokretnim mrežama, mješovite usluge (govorne i podatkovne istovremeno) u pokretnim mrežama, isporuku uređaja za korištenje govornih i mješovitih usluga (GSM telefoni), isporuku uređaja za korištenje podatkovnih usluga (3G/4G modemi), isporuku elektroničkih kartica za korištenje govornih, podatkovnih usluga i/ili mješovitih usluga (SIM-kartice) te dopunske i pomodne usluge koje korisnicima omogućuju upravljanje troškovima”, stoji u natječaju.

Natječaj je podijeljen u dvije grupe i to grupu A gdje su GSM telefoni te one s 3G/4M modemom. U natječaju stoji i da ponuditelj obvezan za svaki ponuđeni uređaj, odnosno model GSM telefona ili 3G/4G modema u ponudi dostaviti jednu ili više fotografija ponuđenog uređaja od koji jedna mora biti fotografija prednje strane sa zaslonom i tipkovnicom, ako se radi o GSM telefonu, odnosno šire strane s vidljivim USB priključkom, ako se radi o 3G/4G modemu.

Operater smije podizati cijene

No zanimljiv je onaj dio koji zapravo omogućava operateru koji dobije natječaj da povisi cijenu. “Iznimno, nakon sklapanja okvirnoga sporazuma, povisiti se smiju samo one cijene, odnosno iznosi troškova, naknada i/ili pristojbi određeni zakonom ili drugim propisom ili pojedinačnim aktom nadležnoga tijela ili organa javne vlasti, donesenim temeljem zakona (primjerice iznos naknade za korištenje radijske frekvencije).”, stoji u natječaju u kojem se dodaje da operater može i sniziti cijene za što je obvezan bez odgode pisano obavijestiti naručitelja i sve korisnike.

Što se tiče roaminga nakon ulaska u Europsku uniju traži se da se primjenjuju cijene koje su povoljnije za korisnike. 

 


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.