Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Dug Brodosplitu ostavila bivša vlada? [VIDEO]

Dug države Brodosplitu od sto milijuna kuna još je jedan od onih koji je ostavila bivša vlada, a bit će podmiren po usvajanju rebalansa proračuna, izjavio je nakon sjednice Vlade ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Dug države Brodosplitu od sto milijuna kuna još je jedan od onih koji je ostavila bivša vlada, a bit će podmiren po usvajanju rebalansa proračuna, izjavio je nakon sjednice Vlade ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Riječ je o višegodišnjem dugu za dva broda izgrađena u Brodosplitu za splitskog brodara Jadroplov, tvrtku u većinskom državnom vlasništvu.

“Taj dug sigurno postoji, to je još jedan od dugova koji moramo vraćati u ovom mandatu Vlade, a nastali su 2009. i 2010. godine”, rekao je Vrdoljak.

“Sto milijuna kuna – ispalo iz ormara”, kaže Vrdoljak te napominje da Vlada nije stigla reagirati u nekoliko mjeseci nego je preuzela obavezu da taj novac osigura rebalansom proračuna. Očekuje da će se predstavnici Brodosplita i Jadroplova brzo dogovoriti i pričekati rebalans.

Uprava Brodosplita ovih dana je upozorila kako je tvrtka prinuđena na preustroj i izmjenu planova jer ne može naplatiti potraživanje od Jadroplova, a ni država ne izmiruje svoje obveze za restrukturiranje splitskog škvera, što je ukupno oko 180 milijuna kuna.

Uprava Brodosplita tvrdi da još od 2010. ne može naplatiti svoje potraživanje od 100 milijuna kuna od Jadroplova (indirektno od države) te upozorava da država ne izmiruje svoje obveze za restrukturiranje splitskog škvera.

U međuvremenu je Brodosplit pokrenuo pravni postupak protiv brodarske tvrtke Jadroplov zbog duga od gotovo 18 milijuna američkih dolara za dva novoizgrađena broda te je na temelju sudske odluke jučer u Panami zaustavljen brod “Peristil” u vlasništvu tog splitskog brodara.

[infopunkt 7863 1]

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.