Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ericsson Nikola Tesla može i nemoguće – prihodi i dobit viši od 30 posto

U prvom ovogodišnjem tromjesečju neto dobit te kompanije porasla je 37 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 48,9 milijuna kuna. Istodobno je operativna dobit uvećana 34 posto, na 42,1 milijuna kuna, što je prvenstveno rezultat većeg obujma poslovanja te povećane efikasnosti

U prvom ovogodišnjem tromjesečju neto dobit te kompanije porasla je 37 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 48,9 milijuna kuna. Istodobno je operativna dobit uvećana 34 posto, na 42,1 milijuna kuna, što je prvenstveno rezultat većeg obujma poslovanja te povećane efikasnosti

Ericsson Nikola Tesla povećao je u prvom ovogodišnjem tromjesečju prihode i dobit za više od 30, pokazuje danas objavljeno financijsko izvješće te kompanije.

U prvom ovogodišnjem tromjesečju neto dobit te kompanije porasla je 37 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 48,9 milijuna kuna. Istodobno je operativna dobit uvećana 34 posto, na 42,1 milijuna kuna, što je prvenstveno rezultat većeg obujma poslovanja te povećane efikasnosti, navodi se u izvješću Ericssona Nikole Tesle.

Prihodi od prodaje te kompanije porasli su, pak, 35 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 330,2 milijuna kuna. U ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 24 posto, izvoz na Ericssonovo tržište 42 posto, dok izvoz na ostala tržišta sudjeluje s 34 posto.

Pritom je na području mrežne infrastrukture, uključujući i usluge izgradnje mreža, ostvareno 192,7 milijuna kuna, na području profesionalnih usluga 127,5 milijuna kuna, a na području multimedijskih rješenja 10,1 milijuna kuna prihoda.

Bruto dobit je dosegnula 65,2 milijuna kuna, što je porast od 25 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. No, bruto marža bilježi pad na 19,8, s 21,3 posto u prvom tromjesečju prošle godine, što je posljedica asortimana prodanih proizvoda i usluga, navodi se u izvješću.

Ukupna novčana sredstva, uključujući kratkoročnu financijsku imovinu, ostala su krajem tromjesečja na razini 2012. i iznose 651 milijun kuna. Novčani tok od poslovnih aktivnosti je pozitivan, prvenstveno kao rezultat promjena u obrtnom kapitalu.

„Tijekom prvog tromjesečja Ericsson Nikola Tesla nastavio je uspješno poslovati, usmjerivši se na provedbu strateških prioriteta“, ocijenila je Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle u poslovnom izvješću.

„Naši strateški prioriteti usmjereni su na područje s potencijalom za rast, poput mobilnog širokopojasnog pristupa internetu, usluga te operativnih i poslovnih sustava podrške. Očekujemo daljnji snažan porast podatkovnog prometa u mobilnim mrežama, generiran značajnim porastom broja mobilnih korisničkih uređaja, kao i povećanim korištenjem interneta. Industrijski trendovi daju zamah našoj strategiji, iako na nekim tržištima možemo očekivati neizvjestost vezanu uz makroekonomska kretanja“, navodi Gordana Kovačević.

U izvješću Ericssona Nikole Tesle navodi se i da pravo na dividendu u ukupnom iznosu od 170 kuna po dionici imaju dioničari koji su sedmog dana prije održavanja Glavne skupštine, odnosno 21. svibnja, evidentirani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD). S obzirom da cjelokupni postupak prijeboja i namire te registracije dionica traje tri radna dana, da bi dioničar bio registriran u depozitoriju SKDD-a na dan 21. svibnja, zadnji dan za kupnju dionica na Zagrebačkoj burzi je četvrtak 16. svibnja.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.