Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Europska statistika tvrdi: peti će rođendan dočekati prosječno svaka druga tvrtka

U drugoj polovici prošlog desetljeća u jednoj je godini u EU prosječno osnivano 1.5 milijuna tvrtki, ovi podaci vrijede za 13 zemalja, a ugašeno 1.3 milijuna. Stoga je demografija biznisa stigla do računice da je stopa priraštaja 9.8 posto a smrtnosti 8.5 posto…

U drugoj polovici prošlog desetljeća u jednoj je godini u EU prosječno osnivano 1.5 milijuna tvrtki, ovi podaci vrijede za 13 zemalja, a ugašeno 1.3 milijuna. Stoga je demografija biznisa stigla do računice da je stopa priraštaja 9.8 posto a smrtnosti 8.5 posto...

Europska statistika tvrdi: peti će rođendan dočekati prosječno svaka druga tvrtka, najviše izgleda ima industrija ispred građevinarstva i ekonomskih biznisa, najgore po pravilu prolaze usluge. Razlike iznepu kategorija nisu nisu dramatične. Eurostat redovno radi pregled demografije europskih biznisa, obrađujući rađanje, život, širenje, rast i eventualnu smrt. Podaci nisu kompletirani, za neke kategorije manjakaju pojedine zemlje člije nacionaone statistike ne stižu registrirati ovakve detalje ilimih ne izvlače iz drugih baza podataka, no znade se da se u Portugalu, Češkoj, Mađarskoj, Italiji i na Malti više tvrtki gasi nego li stvara, suprotno od rumunjske, španjolske, finske ili slovačke prakse.

U drugoj polovici prošlog desetljeća u jednoj je godini prosječno osnivano 1.5 milijuna tvrtki (ovi podaci vrijede za 13 zemalja ) a ugašeno 1.3 milijuna. Stoga je demografija biznisa stigla do računice da je stopa priraštaja 9.8 posto a smrtnosti 8.5 posto…u što su ugrađeni nacionalni prosjeci koji variraju između 6.7 i 15.9 posto za novorođene. U trećini europskih zemalja postotak novih tvrtki viši je od desetice. Smrtnost firmi se kreće između 2.5 i 14.8 posto, u sedam od šesnaest zemalja EU ona je dvocifrena. Ekstremi su, bez obzira radilo se o rođenjima ili smrti, logikom sitnijih brojki prisutniji u manjim državama.

Polovica tvrtki proslavi peti rođendan

U 14 od 21 zemlje EU većina novostvorenih tvrtki nemaju zaposlenih na platnoj listi do li osnivača i vlasnik. U ostatku zajednice preko polovice novoosnovanih firmi zapošljavati će između jednog i četiri radnika. Obje kategorije, čovjeka – tvrtke i (mini) mikro firmi do četiri zaposlena pokrivaju 90 posto svih «beba» u demografiji biznisa. Razlike su velike između zemalja, na tvrtke do četiri zaposlena u Finskoj otpada 88.7 a Slovačkoj 45.6 posto svih rođenja. No, kada se radi o većim novim tvrtkama, onima s preko deset radnika, stvari se naglo mijenjaju, naročito kod njihovog udjela u zapošljavanju. U Slovačkoj 3.7 posto novorođnih tvrtki osigurava 41.7 posto novih radnih mjesta. Slična je situacija u Rumunjskoj gdje tri posto novostvorenih firmi doprinosi zapošljavanju sa 37.2 posto.

Smrtnost tvrtki je najprisutnija kod malenih, onih do četiri zaposlena. Polovica tvrtki s jednim čovjekom i onih sa do četiri plaćena, zaposlena radnika neće dočekati peti rođendan. Statistiku dramatično mijenjaju krahovi većih firmi, gašenje tvrtki sa zamjentijim brojem zaposlenih (prije krize!) dalo je 6.6 posto od sveukupno izgubljenih radih mjesta u Češkoj i čak 42.7 posto u Sloveniji.

Prvi će rođendan dočekati preko 80 posto tvrtki. Tri prve godine najlakše su su za građevinske i uslužne firme , njihovi se izgledi pogoršavaju u četvrtoj godini rada mada, općenito, sve su godine od starta i uhodavanja jednako teške, složene i zahtjevne tako da godina rada više u principu neće odlučiti ili presuditi u korist opstanka tvrtke.

Privredni vjesnik


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.