Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Nekretnine

Evo koliko su se promijenile oglašavane cijene stanova

Zagreb, Osijek, Rijeka, Split, Pula i Zadar gradovi su u kojima se tijekom lipnja na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju.

Zagreb, Osijek, Rijeka, Split, Pula i Zadar gradovi su u kojima se tijekom lipnja na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako prosječne tražene cijene stanova u lipnju bilježe blagi porast, a bile su 0,4 posto više no mjesec ranije, te oko 4 posto više no lani. Valja računati kako su tražene cijene obično više od onih po kojima se nekretnine doista i prodaju.

Oglašavane cijene stanova i dalje više no lanjske

Prosječna oglašavana cijena zagrebačkih stanova u lipnju je iznosila 2119 eura po kvadratu što je 5,4 posto više no lani. U Zagrebu su, prema podacima oglasnika Crozilla.com, cijene stanova na mjesečnoj razini pale za 0,4 posto, jednako koliko i u Zadru u kojem se za kvadrat u prosjeku tražilo 2297 eura što je 1,5 posto više no u istom mjesecu prošle godine.

Blagi pad od 0,2 posto zabilježen je u Puli gdje se za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 1795 eura, a taj je iznos 2,2 posto viši od lanjskog.

Najviše je cijene i dalje zadržao Dubrovnik u kojem se na oglasniku Crozilla.com za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 4188 eura što je 0,3 posto manje no u svibnju, ali i gotovo 10 posto više nego lani. Visinom cijena pri vrhu se i dalje nalazi Opatija s kvadratom od prosječnih 3219 eura. U odnosu na prethodni mjesec, navedeni je iznos 1 posto manji, a ujedno i 2,3 posto viši no prošle godine.

S prosječnih 2982 eura po kvadratnome metru i dalje se visoko drži Split u kojem su cijene stanova na mjesečnoj razini pale za 0,6 posto, dok su na godišnjoj razini porasle za jedva zamjetnih 0,2 posto.

U Šibeniku su cijene stanova bile niže za 0,9 posto na mjesečnoj razini, no u odnosu na prošlu godinu više su za 2,7 posto, pa se za kvadratni metar tražilo 2200 eura.

Mjesečni porast od 0,5 posto i godišnji od 9 posto bilježi Rijeka u kojoj je prosječna tražena cijena kvadrata iznosila 1652 eura.

Najjeftiniji među najtraženijim gradovima na oglasniku Crozilla.com i dalje je Osijek u kojem je prosječna lipanjska cijena kvadratnog metra stanova oglašavana po 980 eura, što je 0,3 posto više no prethodni mjesec, te gotovo jednako, odnosno samo 0,1 posto više no lani.

U Slavonskom Brodu su lipanjske cijene kvadrata stanova bile 0,6 posto više no mjesec ranije, a oglašavane su po 864 eura.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako se lipanjske cijene varaždinskih stanova na mjesečnoj razini nisu promijenile te se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 1245 eura.

 

Pročitajte još:

Nekretnine

Najtraženiji grad za kupnju ili najam nekretnina tijekom prošle godine bio je Zagreb u kojem je na oglasniku Crozilla.com posebno tražena bila novogradnja.

Nekretnine

Prosječna tražena cijena najma zagrebačkih stanova površine do 100 kvadrata u studenom je na oglasniku Crozilla.com bila oko 3 posto niža no mjesec ranije,...

Nekretnine

Cijene stanova oglašavanih tijekom studenog putem Crozilla.com u većini gradova bilježe tek blage mjesečne promjene.

Izdvojeno

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su kuće tijekom travnja u prosjeku bile oko 24 posto jeftinije nego stanovi, a najveća razlika u njihovim...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.