Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Evo što trebate napraviti da biste imali jedan od najboljih startupa na svijetu

Zagrebački tim na čelu s Damirom Sabolom u godinu dana razvio softver koji za čak 20 puta povećava korištenje aplikacija za mobilno bankarstvo.

Zagrebački tim na čelu s Damirom Sabolom u godinu dana razvio softver koji za čak 20 puta povećava korištenje aplikacija za mobilno bankarstvo.

Zagrebački startup PhotoPay, koji je pokrenuo osnivač Iskona Damir Sabol, izabran je među 15 najboljih financijskih startupova na svijetu koje se u okviru Sibos konferencije krajem listopada organizira u Osaki.

PhotoPay je razvio softver koji omogućava plaćanje računa tako što ih korisnik samo fotografira mobilnim uređajem. Za razliku od sličnih rješenja, softver zagrebačkog startupa fotografije obrađuje  izravno na mobitelu. “Tražimo partnera s kojim bismo mogli ozbiljnije iskoračiti na svjetsko tržište, jer znamo da imamo vrlo dobar proizvod koji je nastao u okviru razvoja rješenja za e-račune tvrtke Računi.hr“, kaže Sabol koji je dosad u PhotoPay, koji razvija tim od četiri stručnjaka, uložio milijun kuna. PhotoPay tehnologiju već koriste Erste i Hypo banka u Hrvatskoj, a već imaju narudžbe novih klijenata iz Austrije, Mađarske i Poljske. Sabol kaže da je, prema informacijama klijenata, jedna od banaka pomoću PhotoPaya povećala korištenje svoje mobilne aplikacije za 20 puta.

Ipak, Sabol tvrdi da se nije nadao da će PhotoPay ući među 15 najboljih startupova, odnosno u finale natjecanja SWIFT Innotribe 2012, gdje pobjednika očekuje 50.000 dolara nagrade. Za tu će se nagradu sada natjecati i s honkonškim startupom demyst.data koji preko interneta prikuplja podatke o korisnicima banaka, londonskim Digital Shadowsom koji prati koje informacije zaposlenici banaka razmjenjuju online, i njujorškim XYverifyjem koji utvrđuje gdje se geografski želi zaključiti mobilna transakcija.

Napisao

Pročitajte još:

Komunikacija

Damir Sabol, osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath, najpopularnije svjetske aplikacije za izračun matematičkih zadataka, ušao je u završnicu izbora za nagradu Komunikator 2019....

Novosti

Na redovnoj izbornoj skupštini Hrvatske mreže poslovnih anđela - CRANE dosadašnji predsjednik Davorin Štetner izabran je za treći uzastopni mandat predsjednika ovog udruženja investitora.

Ekonomija

Članovi Hrvatske mreže poslovnih anđela - CRANE dosad najveću investiciju, po broju članova, osigurali su za gaming studio Hyperion iz Jastrebarskog!

Uncategorized

U svrhu olakšanja komunikacije među članovima i zaštite zajedničkih interesa, CRANE i HIZ će preko službenih internetskih stranica objavljivati novosti od partnerske organizacije te...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.