Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Evo u čemu je Osječko-baranjska županija vodeća u Hrvatskoj

U Osječko-baranjskoj županiji do sada je iz europskih fondova za 254 odobrena projekta povučeno 118 milijuna eura, po čemu je najbolja županija u Hrvatskoj

U Osječko-baranjskoj županiji do sada je iz europskih fondova za 254 odobrena projekta povučeno 118 milijuna eura, po čemu je najbolja županija u Hrvatskoj

Po odobrenim EU projektima Osječko-baranjska županija je vodeća u Hrvatskoj, a i na 3. natječaju IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska od 39 ukupno odobrenih projekata 20 ih je iz te županije, istaknuli su na današnjoj konferenciji za novinare osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.

U Osječko-baranjskoj županiji do sada je iz europskih fondova za 254 odobrena projekta povučeno 118 milijuna eura, po čemu je najbolja županija u Hrvatskoj, rekao je župan Šišljagić.

Župan i gradočelnik predstavili su rezultate 3. natječaja IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska, na kojem je najveći broj projekata odobren upravo subjektima s područja Osječko-baranjske županije zajedno sa njihovim partnerima iz Mađarske.

Riječ je o ukupno 20 projekata, vrijednih više od 12 milijuna eura, od kojih je 6,1 milijun eura namijenjen subjektima s područja Osječko-baranjske županije. S potpisivanjem ugovora, odnosno s realizacijom kreće se početkom slijedeće godine, kazao je Šišljagić.

Osječki gradonačelnik Bubalo posebno važnim ocijenio je projekt izgradnje znanstvenog centra za obnovljive izvore energije u poduzetničkoj zoni Nemetin u suradnji sa osječkim Sveučilištem.

I u protekla dva natječaja Osječko-baranjska županija ostvarila je najbolje rezultate jer je dobila najveći broj projekata. Do sada je s partnerima iz Mađarske ostvareno ukupno 87 projekata vrijednih više od 36 milijuna eura.

Župan Šišljagić je napomenuo kako se najveći problem odnosi na financiranje i pretfinanciranje jer primjerice na “6,2 milijun eura naši subjekti moraju osigurati 15 posto vlastitih sredstava”. Za tu namjenu kao i projektiranje budućih projekata Osječko-baranjska županija osigurala je pet milijuna kuna u proračunu za 2013. godinu, kazao je. Istaknuo je kako će danas u Zagrebu o tim problemima razgovarati s premijerom Zoranom Milanovićem te da očekuje razumijevanje i financijsku pomoć Vlade radi što uspješnije realizacije odobrenih projekata.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.