Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Evo u čemu je Osječko-baranjska županija vodeća u Hrvatskoj

U Osječko-baranjskoj županiji do sada je iz europskih fondova za 254 odobrena projekta povučeno 118 milijuna eura, po čemu je najbolja županija u Hrvatskoj

U Osječko-baranjskoj županiji do sada je iz europskih fondova za 254 odobrena projekta povučeno 118 milijuna eura, po čemu je najbolja županija u Hrvatskoj

Po odobrenim EU projektima Osječko-baranjska županija je vodeća u Hrvatskoj, a i na 3. natječaju IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska od 39 ukupno odobrenih projekata 20 ih je iz te županije, istaknuli su na današnjoj konferenciji za novinare osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.

U Osječko-baranjskoj županiji do sada je iz europskih fondova za 254 odobrena projekta povučeno 118 milijuna eura, po čemu je najbolja županija u Hrvatskoj, rekao je župan Šišljagić.

Župan i gradočelnik predstavili su rezultate 3. natječaja IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska, na kojem je najveći broj projekata odobren upravo subjektima s područja Osječko-baranjske županije zajedno sa njihovim partnerima iz Mađarske.

Riječ je o ukupno 20 projekata, vrijednih više od 12 milijuna eura, od kojih je 6,1 milijun eura namijenjen subjektima s područja Osječko-baranjske županije. S potpisivanjem ugovora, odnosno s realizacijom kreće se početkom slijedeće godine, kazao je Šišljagić.

Osječki gradonačelnik Bubalo posebno važnim ocijenio je projekt izgradnje znanstvenog centra za obnovljive izvore energije u poduzetničkoj zoni Nemetin u suradnji sa osječkim Sveučilištem.

I u protekla dva natječaja Osječko-baranjska županija ostvarila je najbolje rezultate jer je dobila najveći broj projekata. Do sada je s partnerima iz Mađarske ostvareno ukupno 87 projekata vrijednih više od 36 milijuna eura.

Župan Šišljagić je napomenuo kako se najveći problem odnosi na financiranje i pretfinanciranje jer primjerice na “6,2 milijun eura naši subjekti moraju osigurati 15 posto vlastitih sredstava”. Za tu namjenu kao i projektiranje budućih projekata Osječko-baranjska županija osigurala je pet milijuna kuna u proračunu za 2013. godinu, kazao je. Istaknuo je kako će danas u Zagrebu o tim problemima razgovarati s premijerom Zoranom Milanovićem te da očekuje razumijevanje i financijsku pomoć Vlade radi što uspješnije realizacije odobrenih projekata.

Napisao

Pročitajte još:

EU fondovi

Projekt pod nazivom “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik” najveći je komunalni zahvat u povijesti grada Dubrovnika.

EU fondovi

Radi se o mjeri velikog i društvenog i gospodarskog značaja, a inicijativu su pokrenuli HGK, Hrvatska udruga za dizala i Koordinacijski odbor društava i...

Edukacija

Aspirin program Voditelja projekata EU fondova za cilj ima educirati polaznike za pripremu i provedbu projekata financiranih kroz programe Europske unije uz pomoć nekih...

Komentari

O tome što nas čeka u narednom financijskom razdoblju i što će se sve moći financirati iz EU fondova saznali smo od našeg sugovornika...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.