FlixBus: od 28.5. sve do Dubrovnika

Nakon popuštanja mjera sigurnosti Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te donošenja novih mjera i uputa o ponašanju u javnom međužupanijskom prijevozu putnika, FlixBus se s 11. 5. 2020.  ponovno vratio na ceste te povezao Zagreb i Varaždin s gradovima poput Zadra, Splita i Trogira. Od 28. 5. nastavlja se povezivanje južnog dijela Hrvatske odnosno zelenim autobusima će se moći putovati sve do Omiša, Makarske, Ploča, Opuzena, Metkovića i Dubrovnika.

˝Otvaranjem prvih linija jasno nam je ukazano na veliku potražnju i potrebu migracije putnika unutar Hrvatske. Shodno tome, odlučeno je krenuti i s autobusnim linijama prema krajnjem jugu Hrvatske˝izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

Putnike se i dalje potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti te koriste online način kupovanja karata putem besplatne mobilne aplikacije ili web stranice. Time će se smanjiti nepotreban fizički kontakt i dugački redovi. Posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu te dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače, zaštitnu opremu za vozače kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dozvoljenu maksimalnu popunjenost kapaciteta.

˝Autobusni prijevoz putnika i nakon situacije oko korona virusa treba i dalje ostati važan dio održivog i pristupačnog načina putovanja. Dozvoljeni kapacitet na postojećim FlixBus autobusnim linijama uglavnom je popunjen. Očekujemo daljnje popuštanje mjera Stožera civilne zaštite kako bi nastavili s nesmetanim prometovanjem diljem Hrvatske te omogućili putnicima da ostvare svoja planirana turistička ili poslovna putovanja.˝ –  dodao je Grbeša.

Mjere preventivne zaštite i dalje su na snazi radi sigurnosti putnika.

Svi dostupni polasci te cijene mogu se provjeriti na www.FlixBus.hr ili putem besplatne mobilne aplikacije.

Podijeli

Odgovori

Top