Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

FlixBus u 5 godina u Hrvatskoj prevezao preko 3 milijuna putnika

FlixBus će ove godine pokrenuti sve međunarodne linije na kojima je prometovao rekordne 2019. godine, te na taj način ponovno povezati Hrvatsku sa 50 destinacija u osam država.

Ande Grbeša_Direktor FlixBus CEE South regije

FlixBus, vodeći autobusni prijevoznik u međunarodnom prometu u Hrvatskoj, ove godine obilježava pet godina od ulaska na hrvatsko tržište, a u tom razdoblju je prevezao preko 3 milijuna putnika na međunarodnim i nacionalnim linijama.

Nakon značajnog pada prometa u međunarodnom prijevozu prošle godine kao posljedice pandemije koronavirusa, ove godine u FlixBusu očekuju rast prometa, posebno u turističkoj sezoni. Unatoč još uvijek strogim epidemiološkim mjerama i ograničenjima prelaska granica unutar EU, u FlixBusu bilježe trend rasta ranih kupnji karata na međunarodnim linijama koji povezuju Hrvatsku s našim tradicionalnim turističkim emitivnim tržištima.

S obzirom na optimistična očekivanja, FlixBus ove godine pokreće sve međunarodne linije na kojima je prometovao 2019. godine. Ove sezone će Flixbus ponovno povezati Hrvatsku sa 50 destinacija u osam država, koje su ujedno i ključna emitivna tržišta za Hrvatsku – Njemačka, Slovenija, Poljska, Austrija, Italija, Češka, Mađarska i Srbija.

„Od ulaska na tržište Hrvatske kao snažan i već prepoznatljiv brend na europskom tržištu, bilježili smo velik rast broja turista koji su stizali u Hrvatsku zahvaljujući našoj europskoj autobusnoj mreži linija. Godišnji rast broja putnika tijekom sezone dosezao je i do 80% prema određenim destinacijama. Nakon zabrane kretanja putnika, a uslijed pandemije koja nas je zatekla prošle godine, logično se smanjio i broj putnika. Ove godine, s obzirom na ubrzanje cijepljenja i definiranje pravila putovanja unutar EU, očekujemo ponovno pozitivan trend rasta zbog čega ćemo krajem svibnja i tijekom lipnja aktivirati gotovo sve destinacije unutar mreže linija koju smo imali rekordne 2019.“, izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije. 

Iz Flixbusa očekuju da će ove godine ukupni međunarodni promet putnika na linijama koje povezuju Hrvatsku s ključnim emitivnim tržištima u turističkoj sezoni biti otprilike na razini 70 posto istog prometa iz 2019. godine. To predviđanje u skladu je s očekivanjem domaćeg turističkog sektora.

Iako su se navike putnika promijenile, te putovanja autobusom trenutno još uvijek predstavljaju nužnost u kretanju i povezivanju obitelji i prijatelja ili nužna poslovna putovanja, potreba za kretanjem ipak postoji te se povećava s dolaskom toplijih vremena.

Od dolaska na domaće tržište 2016. godine, FlixBus je sa svojih 12 lokalnih partnera, 149 autobusa i preko 700 vozača, povezao više od 250 destinacija diljem Hrvatske i Europe te je omogućio direktna putovanja u 12 država, što je potaknulo veći priljev i mobilnost turista.

Pročitajte još:

Poduzeća

Ulaskom FlixBusa u Hrvatsku, autobusna je industrija doživjela preobrazbu i tehnološku modernizaciju.

Poduzeća

Pozitivan trend u prijevozu putnika posljedica je oporavka tržišta, popuštanja mjera te snažnog rasta potražnje za putovanjima unutar Hrvatske, ali i prema europskim državama.

Ekonomija

FlixBus i Cammeo postaju sigurni partneri putnicima koji osim udobne i povoljnije vožnje, nude održivi način prijevoza te jednostavnost u putovanju.

Financije

Izvanredno uspješnu sezonu obilježio je povratak domaćih putnika u gotovo istom broju kao i 2019., četiri puta više Talijana nego lani te porast broja...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.