Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Gubitaš Croatia Airlines plaća šefu obiteljski život u Amsterdamu

Krešimiru Kučku Croatia Airlines plaća, iako radi u Zagrebu, leasing automobila, gorivo, mobitel i zdravstveno osiguranje u Nizozemskoj, kamo on redovito odlazi svaki vikend. Mjesečno za te njegove troškove CA plati oko 2000 eura. Ukupno je u osam mjeseci, otkako je Kučko na čelu CA, na nizozemske troškove – automobil, gorivo, mobitel i zdravstveno osiguranje – svog predsjednika uprave potrošio više od 100.000 kuna.

Krešimiru Kučku Croatia Airlines plaća, iako radi u Zagrebu, leasing automobila, gorivo, mobitel i zdravstveno osiguranje u Nizozemskoj, kamo on redovito odlazi svaki vikend. Mjesečno za te njegove troškove CA plati oko 2000 eura. Ukupno je u osam mjeseci, otkako je Kučko na čelu CA, na nizozemske troškove – automobil, gorivo, mobitel i zdravstveno osiguranje – svog predsjednika uprave potrošio više od 100.000 kuna.

I dok Uprava Croatia Airlinesa uz potporu premijera Zorana Milanovića ne želi popustiti u svojoj namjeri da uštedi na plaćama kabinskog osoblja tvrdeći da bi suprotno prezaduženu kompaniju koja grca u gubicima moglo dovesti do bankrota, podaci koje je prikupio Večernji list istražujući nizozemski život predsjednika uprave Krešimira Kučka pokazuju da on nimalo ne štedi na sebi. Njemu Croatia Airlines plaća, iako radi u Zagrebu, leasing automobila, gorivo, mobitel i zdravstveno osiguranje u Nizozemskoj, kamo on redovito odlazi svaki vikend. Mjesečno za te njegove troškove CA plati oko 2000 eura.

Naime, Kučko je do dolaska na mjesto predsjednika uprave CA bio šef predstavništva hrvatske nacionalne aviokompanije za zemlje Beneluxa i živio je u Amsterdamu.

Tako mu CA i dalje za najam automobila u Amsterdamu plaća mjesečno oko 850 eura. Primjerice, faktura na ime Krešimira Kučka od ožujka ove godine za leasing Renaulta u Amsterdamu koju je platila CA iznosi 861 euro. Usto, CA mu plaća i troškove za gorivo za taj automobil u Nizozemskoj, a ti računi dosežu i do 300 eura.

Toliki je, primjerice, iznos fakture za gorivo u Amsterdamu CA platila sredinom rujna 2012. godine kad je Kučko već sjedio u fotelji šefa te kompanije. U ožujku ove godine na gorivo je u Nizozemskoj potrošio 235 eura, a to je također podmirila CA. Sugovornici Večernjaka pak tvrde da iznosi plaćeni za gorivo upućuju na to da se automobil koristi i kad šef CA nije u Amsterdamu jer nijedan od zaposlenika u tamošnjoj poslovnici CA ne koristi službeni automobil pa bi to moglo upućivati na to da ga koristi njegova supruga koja i dalje živi u Amsterdamu.

Šef CA zadržao je i nizozemski broj mobitela kojim se i dalje koristi, a računi za tu uslugu kreću se od 350 do čak 1000 eura. Tako je, primjerice, u osmom mjesecu prošle godine, dok je još formalno bio šef predstavništva u Amsterdamu, natukao telefonski račun od 1052 eura. Račun mobitela za studeni prošle godine, kad je već bio predsjednik uprave CA s mjestom rada u Zagrebu, iznosi 840 eura. Račun njegova nizozemskog mobitela u ožujku ove godine iznosi 397 eura.

Iako je od rujna prošle godine zaposlen u Hrvatskoj, Kučko i dalje ima zdravstveno osiguranje u Nizozemskoj koje plaća – Croatia Airlines. Tako i dalje svaki mjesec hrvatski nacionalni gubitaš za svog šefa plaća 460 eura nizozemskom zdravstvenom osiguranju. Ukupno je u osam mjeseci, otkako je Kučko na čelu CA, taj državni gubitaš na nizozemske troškove – automobil, gorivo, mobitel i zdravstveno osiguranje – svog predsjednika uprave potrošio više od 100.000 kuna.

A na vikende u Amsterdam Kučko odlazi, kažu naši sugovornici, već petkom ujutro direktnim letom iz Zagreba ili popodne s presjedanjima u Münchenu ili Frankfurtu, a vraća se iz Amsterdama u Zagreb direktnim letom CA ponedjeljkom i u Zagrebu je oko 13 sati.

No zna otići na produljeni vikend k obitelji u Nizozemskoj pa već u četvrtak slijeće u Amsterdam. Predsjednik uprave CA ovih dana pak proziva pilote da rade 15 posto manje nego njihovi kolege iz drugih kompanija, a uz odlaske petkom ujutro u Amsterdam i povratke u ponedjeljak popodne u Zagreb ispada da on radi 30 posto manje od punog radnog vremena.

Usto šef domaće aviokompanije ta svoja putovanja prikazuje kao službena. Pa tako u putnom nalogu iz svibnja ove godine, u kojem je kao vrijeme polaska u Amsterdam naveden petak, 8.30 sati, on navodi da je razlog putovanja – rad u predstavništvu. Tako ispada da predsjednik uprave radi i u poslovnici.

Napisao

Pročitajte još:

Turizam

Važno je naglasiti da Croatia Airlines tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže letova iz Zagreba i jadranskih odredišta tvrtke prema europskim metropolama, sukladno...

Financije

Financijske institucije troše i do 30% godišnjih proračuna na programe uvođenja promjena, ali nemaju koristi od toga.

Izdvojeno

Uprava Croatia Airlinesa ponovo poziva sindikate i sve zaposlene na duboko promišljanje o značaju i posljedicama štrajka u ovom trenutku.

Izdvojeno

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines već petu godinu zaredom završio je s dobiti.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.