Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hrvati zadovoljni zdravljem i prijateljima, nezadovoljni državom i standardom

Hrvatski su građani optimisti u pogledu budućnosti i sretniji su od okoline u kojoj žive jer na njih utječe cijeli niz subjektivnih komponenti, pokazuju posljednji podaci iz istraživanja kvalitete života Nacionalnog indeksa sreće (NIS) koje provode magazin Banka, Hendal i Allianz. U veljači su hrvatski građani iskazali optimistično gledanje u budućnost, bili su i dalje vrlo zadovoljni svojim zdravljem, osobnim razvojem i socijalnom okolinom, radnom i školskom okolinom, nešto su manje zadovoljni pristupom osnovnim potrebama, a najmanje trenutačnom životnom situacijom i državom…

Hrvatski su građani optimisti u pogledu budućnosti i sretniji su od okoline u kojoj žive jer na njih utječe cijeli niz subjektivnih komponenti, pokazuju posljednji podaci iz istraživanja kvalitete života Nacionalnog indeksa sreće (NIS) koje provode magazin Banka, Hendal i Allianz. U veljači su hrvatski građani iskazali optimistično gledanje u budućnost, bili su i dalje vrlo zadovoljni svojim zdravljem, osobnim razvojem i socijalnom okolinom, radnom i školskom okolinom, nešto su manje zadovoljni pristupom osnovnim potrebama, a najmanje trenutačnom životnom situacijom i državom...

Rezultati istraživanja pokazuju da je emotivno stanje (60,1 bod) ispitanika dobilo više ocjene od zadovoljstva trenutnom životnom situacijom (52,7 bodova), što ne iznenađuje jer procjena životne situacije uključuje i različite teškoće u svakodnevnom životu koje se mogu, ali i ne moraju, neposredno odraziti na osjećaje.

Hrvati – klasa optimisti

Procjena zadovoljstva životom u budućnosti porasla je u mjesec dana za 1,1 bod, tako da su procjene buduće situacije više od procjena trenutačne situacije za skoro 8 bodova, što znači da su hrvatski građani unatoč teškoćama optimisti.

Svoje zdravlje (81,9 bodova) građani unatoč mjesečnom padu od 1 boda i dalje procjenjuju vrlo dobrim, a radna ili školska okolina također je procijenjena relativno visoko i među svim komponentama NIS-a nalazi se odmah ispod procjene zdravlja (70,8 bodova).

Nemamo novaca za “sitne radosti”

Pristup osnovnim potrebama procijenjen je relativno dobrim, ali ima tendenciju opadanja (od 60 na 59,6 bodova). Najlošije je procijenjena raspoloživa količina novca za “male luksuze” (oko 46 bodova), a najbolje dostupnost i kvaliteta pitke vode (oko 74 boda) te susjedstvo (oko 72 boda).

Ekološko ponašanje iz mjeseca u mjesec opada i na najnižoj je razni u odnosu na ostale komponente. Međutim, ekološko ponašanje ne utječe na emotivno stanje tj. razinu sreće građana.

Zadovoljstvo osobnim razvojem i socijalnom okolinom relativno je visoko procijenjeno (68,2 boda) i čak je u blagom porastu (za 0,4 boda). Pritom su građani najzadovoljniji svojom obitelji i prijateljima (oko 84 boda), a najmanje državom (ispod 50 bodova).

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Svaki peti radnik u Hrvatskoj (19%) među kolegama ima najboljeg prijatelja, a u najvećem broju slučajeva (77%) smo tu osobu i upoznali na poslu.

Izdvojeno

Na poslu stječemo prijatelje, družimo se, slavimo rođendane, okupljamo se.

Ljudski resursi

Prilikom zapošljavanja svi obično vode računa o ‘kompatibilnosti’. Drugim riječima, traže nekog tko nije samo stručan i iskusan u poslu, već se dobro uklapa u pravila...

Novosti

Osim previše posla, ljudi na samrti žale zbog manjka hrabrosti da budu "svoji", te manjka kontakta s prijateljima i obitelji

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.