Hrvatska kao jedno od europskih središta za poslovno savjetovanje

Neka od vodećih domaćih društava za usluge revizije, poslovnog i poreznog savjetovanja, Tax Consulting Antičić, Forenzika Prima te Knjigovodstvo Prima, postala su dijelom PKF Internationala, globalnog računovodstveno-savjetodavnog brenda i jedne od najvećih svjetskih mreža za poslovno savjetovanje.

PKF International osnovan je 1969. godine kao prva tvrtka specijalizirana za poslovno savjetovanje u zdravstvu, a u gotovo 50 godina postojanja, izrastao je u globalnu mrežu nezavisnih društava s godišnjim prihodom od preko milijarde dolara. Nezavisna društva okupljena unutar PKF grupacije imaju pristup internacionalnoj bazi podataka, metodologijama i stručnim znanjima te zajedničkoj globalnoj, računovodstveno-savjetodavnoj mreži partnera koja može ponuditi rješenja za svakog klijenata, u skladu s izazovima današnje složene ekonomije.

PKF Hrvatska, koji nastavlja voditi jedna od prvih hrvatskih računovodstvenih forenzičarki i poreznih savjetnika ovlaštenih od Ministarstva financija, mr.sc. Diana Antičić, ulaskom u internacionalnu mrežu čija financijska istraživanja i globalne studije danas predstavljaju osnovu za projekcije trendova te kretanja na međunarodnom tržištu, jedini na domaćem tržištu pruža zaokruženu, „one stop-full service“ uslugu specijaliziranog poslovnog savjetovanja. „Dugogodišnjem iskustvu, visokokvalitetnim uslugama, tržišnom priznanju te širokom krugu zadovoljnih klijenata pridodajemo međunarodnu ekspertizu. Ulaskom u PKF grupaciju, Hrvatsku pozicioniramo kao jedno od europskih sjedišta izvrsnosti za poslovno savjetovanje u segmentu poreza, revizije, forenzike, vještačenja i dodatnih povezanih usluga“, izjavila je Diana Antičić, Managing Partner PKF Hrvatska. Širenje PKF mreže u Hrvatsku pozdravio je i CEO PKF Internationala, John Sim, istaknuvši kako je riječ o koraku koji će, u jeku snažnije prilagodbe nacionalnog poslovno-operativnog okvira europskim regulativama, olakšati svakodnevno poslovanje međunarodnim i domaćim poslovnim subjektima. „Vrlo smo sretni što smo i u Hrvatskoj pronašli lokalne stručnjake potpuno posvećene klijentima sa svrhom pružanja najboljih rješenja za složene zahtjeve klijenata“.

O tvrtkama članicama PKF Hrvatska

PKF Tax Consulting Antičić

Porezno-savjetnički ured koji djeluje u Hrvatskoj već četrnaest godina jedno je od vodećih domaćih društava za pružanje usluga poreznog savjetovanja, poreznog uvida u poslovanje i poreznog planiranja. PKF Tax Consulting Antičić vodi porezne postupke pred poreznim tijelima u ime klijenata, samostalno sačinjava i potpisuje prigovore i žalbe te sudjeluje u sudskim postupcima. Pored toga, pruža usluge izrade studija o transfernim cijenama, dubinskog snimanja poslovanja, ishoduje porezne poticaje prema Zakonu o poticanju ulaganja te pruža ostale povezane usluge prema zahtjevima klijenata.

PKF Forenzika Prima

Prvo hrvatsko društvo specijalizirano za provođenje forenzičnog ispitivanja i nadzora poreznih te računovodstvenih aspekata poslovanja državnih institucija i privatnih društava. U fokusu poslovanja su djelatnosti poslovne, porezne i računovodstvene forenzike, usluge revizije, procjene vrijednosti društva i imovine, sudskog vještačenja iz područja financija, poreza i procjene vrijednosti društava te ostale usluge poslovnog savjetovanja.

PKF Knjigovodstvo Prima

Društvo za pružanje knjigovodstvenih usluga koje uključuju pripremne radove, knjigovodstvenu obradu, obračun poreza na dodanu vrijednost, izradu i predaju godišnjih financijskih izvještaja te podnošenje Intrastat izvješća, porezno zastupanje društava iz EU i trećih zemalja, obračun i predaju PDV obrasca te knjigovodstvene usluge inozemnim društvima upisanim u hrvatski PDV sustav.

Više informacija o PKF International, kojeg je International Accounting Bulletin svrstao na 15. mjesto najvećih globalnih računovodstvenih mreža, dostupno je na linku https://www.pkf.com/, dok podatke o PKF Hrvatska potražite na http://pkfcroatia.com/.

Podijeli

Odgovori

Top