Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Hrvatska se našla među top 10 najnagrađivanijih zemalja

Booking.com, svjetski lider u spajanju putnika s najvećim izborom nevjerojatnih destinacija, dodjelom nagrada “Guest Review 2016” odaje priznanje izvrsnosti svojim partnerima koji korisnicima Booking.com-a omogućuju nezaboravna iskustva u svojim smještajnim objektima. Nagrada “Guest Review 2016” temelji se na više od 110 milijuna ocjena korisnika koje ove godine obuhvaćaju 355.535 objekata u 205 zemalja. Ocjene putnika donijele su najviše nagrada Italiji (18.037), Ujedinjenom Kraljevstvu (16.514), Austriji (12.659), Grčkoj (12.439), Hrvatskoj (12.219) i Poljskoj (10.399).

Apartmani, kuće za odmor i vile nalaze se na vrhu liste objekata sa savršenih 10 bodova u 2016. godini, čime takve vrste objekata čine više od 70 posto smještaja koji su primili ovu nagradu. Ovakav podatak ne iznenađuje s obzirom na to da je u nedavnom istraživanju koje je proveo Booking.com, 70 posto ispitanika izjavilo da se na odmoru najbolje provedu kad se na destinaciji osjećaju kao doma, a čak 59 posto ispitanika izjavilo je da vole osjetiti osobnu povezanost s domaćinom ili osobljem smještaja u kojem se nalaze.

1

U Hrvatskoj je 12.219 objekata svih vrsta dobilo nagradu s prosječnom ocjenom gostiju od 8.9. Čak 31 objekt dobio je najviših 10 bodova čime se dokazuje trud domaćina koji svojim gostima žele osigurati nezaboravan odmor. Među najnagrađivanijima se nalaze apartmani i kuće za odmor, što je i u skladu s globalnim trendovima u potražnji smještaja za odmor.

Putnici sve više očekuju smještaj krojen po njihovim potrebama, u kojem će se osjećati kao kod kuće. Na vrhu prioriteta prilikom putovanja, putnici ističu stručno osoblje koje je uvijek spremno pomoći (91 posto). Skoro pola (49 posto) ispitanika tvrdi da im ljubazno osoblje bitno utječe na kvalitetu odmora, a druga polovica (42 posto) tvrdi da je ono apsolutno potrebno i da se ne bi dugo zadržavali na lokaciji bez stručnog osoblja.

“Više od 110 milijuna ocjena koje su gosti ostavili na platformi Booking.com, pomogle su putnicima pronaći savršeni smještaj te smo našim partnerima koji iznajmljuju smještaj dali uvid u to što putnici žele, očekuju i cijene kada odlaze na putovanja i što bi se moglo poboljšati. Dodjelom nagrade “Guest review 2016” želimo čestitati, zahvaliti i odati počast uloženom trudu i posvećenosti naših partnera u kreiranju savršenih iskustava našim putnicima”, izjavio je Remco van Zanten, globalni direktor za odnose s partnerima pri Booking. com-u.

Top 10 zahtjeva putnika prilikom rezervacije smještaja prema istraživanju koje je proveo Booking.com su udoban krevet (80 posto), veličanstven pogled (60 posto), besplatan Wi-Fi (52 posto), prostrane kupaonice (39 posto), mekani jastuci (35 posto), usluga dostave u sobu (28 posto), vodopadni tuš (25 posto), piće dobrodošlice (21 posto), dovoljno velik ormar i vješalice za kapute (17 posto), rasvjeta (13 posto).

Gdje god odsjedaju, putnici ne trebaju samo jastuk za spavanje. Odmor za pamćenje kreira se detaljima. Od prve fotografije koju gost vidi online, do dobrodošlice na prijamnom pultu, hrana koju jede i ambijent u kojem se nalazi, čine samo neke od bitnih detalja savršenog putovanja. Nagrada “Guest Review 2016” Booking.com-a prepoznaje te detalje i odaje priznanje tim objektima.

 HRVATSKI OBJEKTI S NAJVIŠOM OCJENOM 10

Pročitajte još:

Nekretnine

Među 10 zemalja s najviše dobitnika nagrade našla se i Hrvatska s 42 763 dobitnika.

Nekretnine

Hrvatske “city break“ gradove poput Zagreba i Dubrovnika kao i mjesta na obali svake godine posjećuje sve više turista. No, kako se mijenjaju trendovi...

Lifestyle

U privatnom smještaju boravi gotovo svaki drugi gost u Hrvatskoj, što znači da u prosjeku više od 3 milijuna turista godišnje kao izbor odmora...

Poduzeća

Pitanje koje iznajmljivači apartmana često postavljaju je „Kako najbolje opremiti apartman za turističku sezonu?“ Postavljajući to pitanje, iznajmljivači žele pronaći savršen omjer cijene, kvalitete,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.