Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Hrvatskim poslovnim anđelima se pridružilo još troje uglednih poduzetnika

Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE bogatija je za još troje novih članova. Poslovnim anđelima su se pridružili poduzetnici Kristina Ercegović Horbec, Gordana Popović i Nino Zahrastnik, sve troje s uspješnim poduzetničkim iskustvom u Hrvatskoj i inozemstvu.

Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE bogatija je za još troje novih članova. Poslovnim anđelima su se pridružili poduzetnici Kristina Ercegović Horbec, Gordana Popović i Nino Zahrastnik, sve troje s uspješnim poduzetničkim iskustvom u Hrvatskoj i inozemstvu.

Kristina Ercegović Horbec je poduzetnica koja je 2002. godine osnovala Herakleu, prvu agenciju u Hrvatskoj specijaliziranu za mystery shopping koju je prodala 2012. godine. Uz Veronicu Karlsson koautorica je prve stručne knjige o mystery shoppingu na svijetu, naziva “Measuring Management and The Moment of Truth”, a sa Sašom Petrom napisala je knjigu – “Tajna nestalog kupca”. 2007. godine je dobila CROMINU nagradu za najboljeg menadžera godine u kategoriji mladi menadžer, kao prva žena u toj kategoriji i najmlađi menadžer. Krajem 2010. godine pokrenula je tvrtku Zaokret u sklopu koje organizira Business Cafe – druženja malih poduzetnika pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i pod sponzorstvom Volksbanke, dok seminarima Sam svoj gazda i individualnim savjetovanjem educira i potiče male poduzetnike dijeleći svoje znanje i iskustvo od ideje preko prepuštanja i prodaje tvrtke.

“U CRANE sam se uključila zato što me, uz networking, veseli i naučiti od iskusnijih i uspješnijih kolega drugačiji, investitorski pogled na biznis, ali i prepoznavanje mladih nada odnosno kvalitetnih projekata u koje mogu uložiti ne samo novac, nego i vrijeme, iskustvo građenja biznisa i kontakte. Pritom želim raditi ono što najviše volim, a to je poticati poduzetništvo i stvoriti nešto iz ničega”, pojašnjava Kristina Ercegović Horbec.

Gordana Popović je osnivačica PR i event agencije Piartis te internet portala i luksuznog magazina za strance i diplomate u Hrvatskoj i regiji Corps Diplomatique. Članica je mnogih strukovnih udruženja u Hrvatskoj i inozemstvu, te kolumnistica Lidera za poslovna znanja. Svoju međunarodnu naobrazbu, radno iskustvo te način života uspješno poslovno kombinira u nekoliko zemalja – Hrvatskoj, SAD-u, Italiji, Kini i odnedavno Indiji. Godine života i rada u marketingu u SAD-u, u Italiji, te u Hrvatskoj eksponirale su je različitim kulturama i religijama kao i svjetskim marketinškim kampanjama i događajima. Veoma je uspješna u lobiranju i povezivanju hrvatskih menadžera sa zanimljivim partnerima na ciljanim tržištima, a stranima pomaže prilikom ulaska na hrvatsko tržište.

“U CRANE ulazim kako bih svojim vezama u inozemstvu pomogla mladim ljudima koji imaju ideja, entuzijazma te snage i volje iznijeti svoj projekt do kraja, da se u ovim vremenima krize u Hrvatskoj okušaju i na stranim, perspektivnim tržištima. I sama sam dio indijskog tima koji prezentira svoj projekt poslovnim anđelima i VC po svijetu, te bih rado svoja iskustva kao prezentera podijelila s poduzetnicima u Hrvatskoj te im time olakšala izradu i prezentaciju projekta. Zanima me investirati u inovativne informatičke i tehnološke projekte koje ću plasirati na perspektivnim tržištima“, kaže Gordana Popović.

Nino Zahrastnik je poduzetnik i investitor od mladosti. Rođen u Zagrebu, živi i radi u Washingtonu, a djelomično i u Zagrebu i Ukrajini. Osnivač je i vlasnik tvrtke www.interbyte.com. Ima iskustvo u investiranju i već je kao poslovni anđeo investirao u desetak projekata u SAD-u od čega su tri tvrtke nakon investicije izašle na burzu Nasdaq.

“Slažem se da Hrvatska treba i dalje razvijati poduzetnički duh i poticati razvoj visoke tehnologije, a CRANE kroz svoje aktivnosti i investicije to i radi. Vjerujem da Hrvatska ima potencijala, kao i stručnjaka koji mogu napraviti dobre stvari i spreman sam uložiti u više projekata. Kao poduzetnik, navikao sam na rizik i na početak od nule, mijenjati strategiju prema okolnostima, dati sve od sebe te dovesti posao do kraja. Na taj način se mogu postići rezultati i uspjeh. Spreman sam, dakle, osim financijski, pomoći i svojim znanjem i iskustvom.

CRANE je izvrsna platforma koja omogućuje uspjeh poduzetnicima i investitorima, proširuje poduzetnički duh i pomaže razvoju hrvatske ekonomije“, zaključuje Nino Zahrastnik.

Hrvatska mreža poslovnih anđela broji već 17 članova koji svojim idejama, ali i novčanim poticajima pomažu mlade poduzetničke projekte. Dosad su članovi CRANE-a investirali oko milijun eura u jedanaest projekata. Među najuspješnijima su Salespod, projekt koji je nedavno izazvao veliki interes čak i u Silikonskoj dolini te Entrio, projekt dvojice studenata koji su osmislili prodaju ulaznica putem mobilne aplikacije.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.