Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HZZO: e-Prijava, odjava i promjena za članove obitelji

pixabay.com

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) doradio je web uslugu e-Zdravstveno za svoje poslovne korisnike pomoću koje je prijavu i odjavu na obvezno zdravstveno osiguranje moguće podnijeti za članove obitelji osiguranika, za supružnike i djecu do 18 godina starosti.

Nova usluga dostupna je na adresi https://e-usluge.hzzo.hr, te omogućuje promjenu osobnih podataka osiguranika.

Ovom uslugom obuhvaćena je skupina osiguranika koji nisu obuhvaćeni kroz prijave mirovinskog sustava, iz kojeg HZZO od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) još od srpnja 2014. godine preuzima podatke o radnopravnom statusu osiguranika.

Uvođenjem e-prijave ukinuta je potreba za dodatnom dokumentacijom, te se sada valjanost podataka iz vanjskih informacijskih sustava provjerava elektroničkim putem.

Na poslovnom portalu HZZO-a poslodavcima je još od proljeća 2015. godine omogućen uvid u prijave, odjave i promjene statusa osiguranika obveznog zdravstvenog osiguranja (Tiskanica T1 / T2), a sada je moguće regulirati statuse osiguranih osoba obveznog zdravstvenog osiguranja prijavom člana obitelji, promjenom podataka o osiguraniku te odjavom člana obitelji.

Aplikacija omogućava pregled neobrađenih predanih zahtjeva (status Podneseno), odbijenih zahtjeva od strane HZZO-a (status Odbijeno).

Korisnicima su dostupne upute za podnošenje prijava, odjava i promjena podataka obveznog zdravstvenog osiguranja (https://e-usluge.hzzo.hr/e-prijava-upute).

Pristup podacima imaju ovlaštene osobe isključivo uz autentifikaciju pametnom karticom HZZO-a ili poslovnim certifikatom Fine sadržanim na kriptografskom uređaju Fine ili poslovne banke (e-kartica, USB token), uz ispunjavanje tehničkih preduvjeta (https://e-usluge.hzzo.hr/tehnicki-preduvjeti-koristenja). Svaka e-prijava se digitalno potpisuje certifikatom osobe ovlaštene za rad s prijavama. Nakon uspješne prijave, podacima prijava obveznog osiguranja može se pristupiti putem izbornika ili izravno na poveznici (https://e-usluge.hzzo.hr/poslovni-prijave-i-odjave). Postojeći način obavještavanja o provedenim prijavama i odjavama te promjenama obveznog zdravstvenog osiguranja slanjem tiskanica u PDF obliku ukinut će se početkom 2016. godine.

Pročitajte još:

Lifestyle

Učitelj motivacije Brian Tracey pronašao je način – naime, loših navika se možete riješiti ako razvijete neke nove, dobre navike.

Elvira Mlivić Budeš

Krenete li na posao javnim prijevozom, uočit ćete ljude koji žure prema svojim radnim mjestima i nervozno se namještaju s pogledom iz kojeg se...

Novosti

Reforma mirovinskog sustava počela je prije 14 godina na temelju tri mirovinska stupa, što namjeravamo i dalje razvijati, no za to je potreban nacionalni...

Novosti

Ovrha na plaći jest sredstvo ovrhe pomoću kojega vjerovnici prisilno ostvaruju svoje novčane tražbine, a osnovica na koju se provodi mijenja se svake godine.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.