Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ingra prodaje Arenu Zagreb – probni balon ili rješavanje balasta?

Ingra je odlučila „staviti na bubanj” ponos zagrebačkog sporta – Arena se prodaje! U paketu se prodaje dugoročni najam (28 godina u vlasništvu Zagrebačkog Holdinga). Godišnja zakupnina Arene Zagreb iznosi 7,2 milijuna eura plus PDV, a zakupnik, odnosno Zagrebački holding ima pravo jednokratnog otkupa Arene nakon isteka sedme godine zakupa, i to za 80,4 milijuna eura.

Ingra je odlučila „staviti na bubanj" ponos zagrebačkog sporta - Arena se prodaje! U paketu se prodaje dugoročni najam (28 godina u vlasništvu Zagrebačkog Holdinga). Godišnja zakupnina Arene Zagreb iznosi 7,2 milijuna eura plus PDV, a zakupnik, odnosno Zagrebački holding ima pravo jednokratnog otkupa Arene nakon isteka sedme godine zakupa, i to za 80,4 milijuna eura.

U medijima se špekulira da Ingra u ovom trenutku ne namjerava prodati Lanište d.o.o. firmu koja je u 100 postotnom vlasništvu Arene. Nagađa se da prikupljanjem međunarodnih ponuda žele dobiti uvid u realnu cijenu Arene na tržištu.

Prodaja iznenadila Zagreb

U Holdingu ovim razvojem situacije nisu zadovoljni.

– Ne znam što reći. U ovom trenutku nisam dovoljno pametan. Vijest nas je sve potpuno šokirala. Tim više što Grad Zagreb i RH uredno izvršavaju svoje obveze. Nadam se da će Arena ipak ostati pod Zagrebačkim holdingom, iako INGRA kao vlasnica ima pravo prodati Arenu – rekao je Zdenko Antunović, direktor Arene Zagreb za Jutarnji.hr.

– Očito Ingra ima problema, i želi doći do novaca. Mi svoje obveze rješavamo na vrijeme, – izjavio je gradonačelnik Milan Bandić u radio intervjuu radija 101.

Oglas i uvjeti Ingre

Ukoliko želite kupiti „ljepoticu s Laništa”u oglasu stoji da je godišnja zakupnina plativa u četiri kvartalne rate. Ovo uvjeti podložni su ugovorenoj indeksaciji zakupnine u slučaju ne korištenja jednokratnog otkupa.

Korištenje Arene Zagreb, prema podacima iz oglasa, započelo je 26. prosinca prošle godine, a riječ je o dvorani s 15.200 mjesta za sportske događaje, do 22 tisuće mjesta za koncerte. Dvorana ima 919 garažnih parkirnih mjesta i 38 vanjskih parkirnih mjesta za autobuse, a može se koristiti za razne sportske, kulturne, izložbene, kongresne i slične svrhe, navodi se u oglasu Ingre.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.