Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ingra prodaje Arenu Zagreb – probni balon ili rješavanje balasta?

Ingra je odlučila „staviti na bubanj” ponos zagrebačkog sporta – Arena se prodaje! U paketu se prodaje dugoročni najam (28 godina u vlasništvu Zagrebačkog Holdinga). Godišnja zakupnina Arene Zagreb iznosi 7,2 milijuna eura plus PDV, a zakupnik, odnosno Zagrebački holding ima pravo jednokratnog otkupa Arene nakon isteka sedme godine zakupa, i to za 80,4 milijuna eura.

Ingra je odlučila „staviti na bubanj" ponos zagrebačkog sporta - Arena se prodaje! U paketu se prodaje dugoročni najam (28 godina u vlasništvu Zagrebačkog Holdinga). Godišnja zakupnina Arene Zagreb iznosi 7,2 milijuna eura plus PDV, a zakupnik, odnosno Zagrebački holding ima pravo jednokratnog otkupa Arene nakon isteka sedme godine zakupa, i to za 80,4 milijuna eura.

U medijima se špekulira da Ingra u ovom trenutku ne namjerava prodati Lanište d.o.o. firmu koja je u 100 postotnom vlasništvu Arene. Nagađa se da prikupljanjem međunarodnih ponuda žele dobiti uvid u realnu cijenu Arene na tržištu.

Prodaja iznenadila Zagreb

U Holdingu ovim razvojem situacije nisu zadovoljni.

– Ne znam što reći. U ovom trenutku nisam dovoljno pametan. Vijest nas je sve potpuno šokirala. Tim više što Grad Zagreb i RH uredno izvršavaju svoje obveze. Nadam se da će Arena ipak ostati pod Zagrebačkim holdingom, iako INGRA kao vlasnica ima pravo prodati Arenu – rekao je Zdenko Antunović, direktor Arene Zagreb za Jutarnji.hr.

– Očito Ingra ima problema, i želi doći do novaca. Mi svoje obveze rješavamo na vrijeme, – izjavio je gradonačelnik Milan Bandić u radio intervjuu radija 101.

Oglas i uvjeti Ingre

Ukoliko želite kupiti „ljepoticu s Laništa”u oglasu stoji da je godišnja zakupnina plativa u četiri kvartalne rate. Ovo uvjeti podložni su ugovorenoj indeksaciji zakupnine u slučaju ne korištenja jednokratnog otkupa.

Korištenje Arene Zagreb, prema podacima iz oglasa, započelo je 26. prosinca prošle godine, a riječ je o dvorani s 15.200 mjesta za sportske događaje, do 22 tisuće mjesta za koncerte. Dvorana ima 919 garažnih parkirnih mjesta i 38 vanjskih parkirnih mjesta za autobuse, a može se koristiti za razne sportske, kulturne, izložbene, kongresne i slične svrhe, navodi se u oglasu Ingre.

Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Novi podaci o online potražnji u analiziranim državama srednje i istočne Europe pokazuju velike sličnosti u ponovnom povećanju zanimanja potrošača za tradicionalno najpopularnijim proizvodima.

Marketing i prodaja

Prodajemo i prodaje se nama svakog dana, doživljavali mi to svjesno ili ne.

Poduzeća

Tvrtka Kofola ČeskoSlovensko priprema se za pokretanje sustava povrata depozita za PET boce i limenke u Slovačkoj te je postala jedan od osnivača Inicijative...

Marketing i prodaja

Ako ste mislili da su najbolje cijene i najbolja vrijednost ono što klijente najviše privlači, pogriješili ste – to je na dnu liste prioriteta.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.