Ivica Kostelić i Parni valjak dali podršku akciji glazbom reci stop maltretiranju

Ivica Kostelić i Parni valjak dali podršku akciji glazbom reci stop maltretiranju

«Podržavam akciju Antene Zagreb Glazbom reci STOP maltretiranju. Vrijeme je da poduzmemo sve da se nasilje u prostorima škola i oko njih zaustavi. Glazbom recimo stop maltretiranju.« – izjavio je proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

Uz Kostelića, akciji su se jutros priključili i članovi Parnog Valjka koji su istaknuli važnost prevencije i obrazovanja kao načina da se od ranog djetinjstva podučava nenasilju i toleranciji. «Prevencija je važan korak ka suzbijanju nasilja među djecom ali i odraslima. Glazba je jedan od načina kojim skrećemo pozornost na ovaj sve veći problem. Na nama je da djeci ukažemo na ispravan put prožet nenasiljem i tolerancijom» – rekao je Husein Hasanfendić Hus.

Akciji su se do sada priključili zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, hokejaši Medveščaka, igrači Dinama i Cibone, Cedevite, glazbenici Nina Badrić, Toni Cetinski, Gibonni, TBF, Elemental, i brojni drugi.

Akcija Glazbom reci STOP maltretiranju pokrenuta je 2010. godine. U sklopu akcije Antena Zagreb proglasila je i 10. studenog Danom bez maltretiranja, a nadaju se da će taj datum postati tradicionalan, a ovog će se četvrtka održati veliko finale akcije u pobjedničkoj školi.

Ovogodišnja akcija poziva sve učenike škola da prijave i predlože svoje glazbene bendove putem Facebook profila Antene Zagreb, a jedan od bendova biti će nagrađen kompletnom opremom za svirku. Finale akcije održat će se 10. studenog 2011. u školi nagrađenog benda, kada će im se na pozornici pridružiti i zajedno s njima svirati vodeće zvijezde domaće estrade. 

Izvor: www.antenazagreb.hr

Podijeli

Odgovori

Top