Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komunikacija

Obiteljski posao i njegovi izazovi

Posao ostaviti na poslu, a emocije i obiteljski život ostaviti u svoja četiri zida

obitelj, posao

Brojke pokazuju kako postoji značajan broj pojedinaca koji vode ili namjeravaju voditi poduzeća sa svojim suprugama ili partnericama, dakle obiteljski posao. Iako sigurno postoje prednosti partnerstva s osobom kojoj vjerujete i koju volite, postoje i različiti izazovi poput nevidljivih granica između privatnog i poslovnog, kao i poslovnih, emocionalnih i obiteljskih problema.

Stručnjaci savjetuju kako je jako važno postaviti granice u obiteljskim poduzećima. Iako je to prilično teško, posao treba držati na poslu, a emocije i obiteljski život ostaviti u svoja četiri zida. Poštovanje i komunikacija su od ključnog značaja. Nerijetko se događa da supružnici, odnosno partneri,  imaju različite poslovne ciljeve koje nisu do kraja iskomunicirali. Postoje ključni trenuci u različitim fazama poslovanja tijekom kojih je teško odlučiti koji bi to bio sljedeći korak. Važno je sjesti, uzeti dovoljno vremena i sagledati stvari iz šire perspektive, jer nesporazumi, kao i u svim odnosima,  nastaju zbog razlike u mišljenjima i to je posve normalno.  Razlike u perspektivi su  krajnji izvor napetosti u svakodnevnim nesuglasicama u bilo kojem poslu, pa tako i u obiteljskom. Kada to shvatite, lakše je donositi zajedničke odluke i vrlo brzo se kreće naprijed.

Različiti savjetnici i stručnjaci će preporučiti uporabu takozvanih „prekidača“ kada jedan od supružnika ne želi razgovarati o poslu. Kao rezultat zajedničkog rada,  možete saznati  više o međusobnim manama i vrlinama, talentima i vještinama. Sretno!

 


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.