Izazovi prodaje na globalnom tržištu

Damir Kvočić sudjelovat će kao predavač na osmoj konferenciji o kontrolingu u organizaciji tvrtke Altius savjetovanje. Kvočić će se polaznicima konferencije obratiti predavanjem pod nazivom: Potencijali u različitosti – izazovi prodaje na globalnom tržištu.

O izazovima i razlikama

U svojoj karijeri u sektoru prodaje radio sam u različitim industrijama, od kojih svaka funkcionira po vlastitim principima i zakonitostima. Mom dolasku na poziciju regionalnog direktora prodaje u  Storcku, jednom od vodećih proizvođača konditorskih proizvoda, prethodilo je gotovo tri godine u tvrtki DiWagner koja je zastupala kompaniju Diversey za Hrvatsku u kategoriji profesionalnih sredstava za čišćenje. Prije toga sam proveo deset godina u Atlantic Grupi na svim pozicijama u prodaji te sam dobro upoznao rad Nestle-a, Red Bull-a, Wrigley-a, Durex, Duracell-a i ostalih najprestižnijih svjetskih brendova.

Damirkvočić_Storck

Rad u velikim međunarodnim kompanijama podrazumijeva bitno drugačiju komunikaciju, što uključuje veću potrebu za razmjenom informacija, snažniju informatizaciju te striktnije pridržavanje rokova (u prvom redu plaćanja).

O suradnji prodaja-kontroling

Mislim da se kontroling i prodaja kao dva poslovna segmenta odlično nadopunjuju te da jedinstveni set znanja koje kontroling nude mogu vrlo pozitivno utjecati na rast prodaje. Svako jutro dobivamo set izvješća po svim segmentima praćenja prodaje i učinka u obliku planirano/ostvareno.

Na mjesečnoj se bazi  sastavljaju izvještaji o svim odrađenim aktivnostima i njihovom utjecaju na profitabilnost. Sve navedeno dokazuje da je  kontroling dragocjeni alat za usmjeravanje strategije i razvoja poslovanja na svim razinama odlučivanja. Razumijevanje kontrolinga mora ići u smjeru jednostavnosti i jasne mjerljivosti podataka kako bi odluke temeljene na implementaciji dobivenog znanja bile adekvatne te pozitivno utjecale na poslovne rezultate.

 

Podijeli

Odgovori

Top