Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Geopolitika

Jednodnevni štrajk u Grčkoj

U Grčoj danas započinje jednodnevni štrajk, prvi nakon što je vlast prošlog mjeseca preuzela Vlada nacionalnog jedinstva pod vodstvom premijera Lucasa Papademosa.

U Grčoj danas započinje jednodnevni štrajk, prvi nakon što je vlast prošlog mjeseca preuzela Vlada nacionalnog jedinstva pod vodstvom premijera Lucasa Papademosa.

Sindikati koji predstavljaju više od polovice radne snage u Grčkoj, sazvali su generalni štrajk zbog novih mjera štednje koje bi trebali spasiti zemlju već suočenu sa smanjivanjem plaća, brojnim otpuštanjima i novim porezima.

Škole i javni prijevoz su zatvoreni, a bolnice rade s minimumom radne snage, javlja Reuters.

Mjere štednje dio su nacionalnog budžeta za sljedeću godinu, a parlament bi ih trebao usvojiti sljedeći mjesec.

„Izlazimo na ulice kako bi vladi pokazali kako je predviđeni proračun „proračun gladi“ koji ne smije biti usvojen“, izjavio je Christos Kiosis, jedan od sindikalnih vođa.

Jednodnevni štrajk prvi je test za premijera Lucasa Papademosa koji nije dugo slavio nakon što su se europski lideri složili oko isplate 8 milijardi eura pomoći koji bi Grčku trebali spasiti od bankrota.

Grčka prolazi kroz četvrtu godinu recesije uz stopu nezaposlenosti višu od 18 posto te čak 43 posto mladih bez posla.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.