Kako biti uspješan u poslovnom umrežavanju?

Kako biti uspješan u poslovnom umrežavanju?

Počnite s postavljanjem ciljeva.

Ciljevi su jako bitni. Drže vas fokusiranim na korake koji su potrebni kako bi širili vaš posao svaki dan. Obratite pozornost na ovaj proces, važno je.  Rezervirajte vrijeme za poslovno umrežavanje. Svaki tjedan nađite vrijeme u svom zatrpanom rasporedu. Kako bi zadovoljili svoje ciljeve, jednostavno morate izdvojiti vrijeme za umrežavanje.

Definirajte profil željenog klijenta

Opišite svog omiljenog klijenta na specifičan način. Točno morate znati karakteristike svog budućeg klijenta kojeg želite privući u svoju mrežu, te biti spremni točno i jasno opisati tog željenog klijenta svakome, od vaših prijatelja sve do direktora kompanija. Bitan korak za vašu poslovnu mrežu.

Angažirajte tim ljudi koji će pričati o vama, kao da imate svoje ambasadore

Oni su bitni za vaš poslovni uspjeh. Pitate se kako? Zato što je umrežavanje, po definiciji timski sport. Pobijediti ćete onda kada pobijede drugi koji se nalaze uz vas.  Dajte prvo drugima posao. Postoji ogromna snaga u zakonu recipročnosti u umrežavanju. Shvatit ćete da postoje velike prednosti prvo dajući drugima u vašoj mreži, ne očekujući ništa zauzvrat.

Napravite svoju bazu podataka

Razvrstajte ljude koje znate u svojoj bazi po djelatnostima. Organizirana baza podataka za umrežavanje dugoročno vam štedi vrijeme i energiju.

Postavite visoko svoju ljestvicu

Takav način vam daje cilj po kojem ćete se ravnati i da vidite gdje ste sad, a gdje ćete biti.

e-kako.hr

Podijeli

Odgovori

Top