Kako do bogatstva bez diplome? Savjeti milijardera koji nikad nisu završili faks

Kako do bogatstva bez diplome? Savjeti milijardera koji nikad nisu završili faks

Michael Ellsberg dvije je godine intervjuirao poslovne titane bez fakultetskih diploma. Prema izboru magazina Forbes donosimo neke od najkorisnijih savjeta koje su mladi milijarderi umjesto u studentskim učionicama stekli kroz životno iskustvo.

Sean Parker, Facebook, procijenjeno bogatstvo: 2,1 milijarde dolara

“Preskočite faks, googlajte svoju edukaciju. Uz brojne alate za učenje koji su dostupni svima, formalna edukacija postaje sve manje i manje važna. Uskoro bi se na tržištu trebala pojaviti nova vrsta poduzetnika koja je većinu svog znanja stekla kroz vlastita istraživanja.”

Dustin Moskovitz, Facebook, procijenjeno bogatstvo: 3,5 milijarde dolara

“Uvijek se možete vratiti. Napustio sam Harvard kako bi se pridružio Marku Zuckerbergu, no da Facebook nije uspio vratio bih se na sveučilište. Preuzeo sam rizik koji je u to vrijeme bio vrlo mali, obzirom na priliku koja mi se otvorila.”

Phil Ruffin, Treasure Island kasina, procijenjeno bogatstvo: 2,4 milijarde dolara

“Preuzmite stvari u svoje ruke. Mladim ljudima savjetovao bi da daju otkaz. Ne radite za bilo koga. Nikada nećete zaraditi novac ukoliko radite za nekog drugog. “

John Paul DeJoria, Paul Michell Sytems, Patron tekila, procijenjeno bogatstvo, 4 milijarde dolara

Veteran američke mornarice spavao je u starom Rolls-Royceu na Hollywoodskom Sunset Stripu i prodavao šampone od vrata do vrata prije no što je uspio s Paulom Mitchellom, jednim od najuspješnijih svjetskih proizvođača proizvoda za njegu kose.
“Prodaju i marketing naučio sam kucajući na stotinu vrata dnevno. Brzo sam naučio da će ih 99 ostati zatvoreno prije no što ostvarite prodaju.”

Podijeli

Odgovori

Top