Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Kako imati svoj stil na radnom mjestu čak i kad nosite uniformu

Kako je prvi kontakt s neznancem gotovo samo vizualan, može nas suditi samo na temelju našeg izgleda, prije nego što dobije priliku upoznati našu osobnost.

Svatko od nas ima svoj poseban stil. To je ono što nas razlikuje od drugih, kako nas se sjećaju i što ostavlja drugi dojam na druge ljude. Kako je prvi kontakt s neznancem gotovo samo vizualan, može nas suditi samo na temelju našeg izgleda, prije nego što dobije priliku upoznati našu osobnost.

Međutim, neka su zanimanja takva da ne možete izraziti svoj stil tijekom radnog vremena. Kad vaše radno mjesto zahtijeva uniformu, teško je biti drugačiji od drugih. Obučeni ste kao i svi vaši kolege i čini vam se da vas u cijeloj masi rijetko tko može prepoznati. Međutim, to ne mora biti slučaj.

U nastavku saznajte kako izraziti svoj stil na radnom mjestu, čak i kada nosite uniformu.

Zašto ljudima brzo dosade njihove uniforme?

Mnogi ljudi kada su tek zaposleni jedva čekaju odjenuti uniformu i nositi je svaki dan, ali često se dogodi da im brzo dosadi. Zašto je to tako? Složit ćete se da nije baš zanimljivo nositi istu odjeću svaki dan. Zato volimo ići u kupovinu, kupovati novu odjeću i razmišljati što bismo obukli svaki dan. No, uniforma može biti sastavni dio imidža svakog radnika, ako malo više pažnje posvetimo drugim detaljima.

Je li odjeća jedini izraz stila?

Možda se pitate: Kako je uopće moguće izraziti naš stil kada nosimo uniformu? Iako nam je internet donio mnoge prednosti u poslovnom svijetu, pa mnogi od nas danas radimo od kuće, oni koji odlaze na posao ipak moraju skočiti za svaki radni dan. Istina je da odjeća čini većinu našeg stila.

Bilo da se žene odluče nositi haljine i suknje ili hlače, ona može puno pričati o njima i njihovom stilu. Žena ostavlja mnogo drugačiji dojam kad se u društvu pojavi u lepršavoj cvjetnoj haljini nego kad nosi hlače i jaknu. Što se muškaraca tiče, hoće li na posao doći u jakni i kravati, ili u malo ležernijoj varijanti, poput hlača i neke svakodnevne majice ili košulje, također ostavlja mnogo drugačiji dojam.

Odjeća je veliki dio stila pa na temelju odabira odjeće razlikujemo ležerni od poslovnog stila, kao i različite skupine ljudi: obožavatelje, hipstere, rokere, bicikliste … Kako onda izraziti svoj stil, kada smo prisiljeni svaki dan nositi istu odjeću?

Obratite pažnju na frizuru – to je pola stila

Jeste li imali onih dana kada jednostavno niste bili zadovoljni frizurom? Ne postoji način da od toga napravite nešto što bi vam se uopće svidjelo, pa na kraju jednostavno ostavite kako jest (ili zavežite rep ili punđu). Kad dođu takvi dani, obično cijeli dan provedemo s nedostatkom samopouzdanja.

Možda niste nikad razmišljali o tome, ali frizura uvelike utječe na vaš stil. Nekim ljudima frizura oduzima više, a nekima manje vremena, ali činjenica je da se tome morate posvetiti.

Ako već ne možete izraziti svoj stil kroz odjevne kombinacije, obratite pažnju na frizuru. Ako mislite da vam je potrebna promjena, razmislite o drugoj boji. Ako i dalje ne želite promijeniti boju, usredotočite se na oblik frizure. Danas postoji toliko mogućnosti da odabirom frizure možete izraziti svoju ozbiljnost i profesionalnost, ali i smješniju i luđu stranu svoje osobnosti.

Također, kao što biste tijekom radnog tjedna promijenili odjevne kombinacije, promijenite i frizuru. Žene mogu birati između labave ili poluvezane frizure, ravne kose ili kovrča, kao i neke lijepe punđe ili visokog i elegantnog repa. Što se tiče muškaraca, ako imate samo nešto dužu kosu, mogućnosti su također nebrojene. Možete izabrati koju stranu češljati kosu ili koji ćete razdjeljak odabrati, kao i hoćete li koristiti gel ili ne.

Nakit nikada nije na odmet

Nakit je još jedan način da istaknete svoj stil i razlikujete se od drugih na svom radnom mjestu. Birajte nakit prema svom ukusu. Dobar sat odličan je početak za razvoj vašeg profesionalnog stila. Hoće li to biti manji ili veći sat, s klasičnom kožnom ili srebrnom narukvicom ili nekom malo hrabrijom bojom? Izbor je vaš, ali sigurno neće proći nezapaženo.

Muškarci se mogu odlučiti za narukvice i prstenje, pa čak i ogrlice i naušnice, ako odgovaraju njihovom stilu i radnom mjestu, dok je za žene ovaj nakit već klasik. Svakog jutra odvojite malo vremena da odaberete komad nakita iz svoje kolekcije kako biste uvijek izgledali svježe i drugačije.

Žene – obratite pažnju na šminku!

I na kraju – šminka. Šminka je također važna stavka u ženskom stilu, stoga odvojite vrijeme za šminkanje. Odlučujete li se za mekši, prirodan izgled ili za nešto dramatičnije i odvažnije, stil šminke odaberite prema svom ukusu i osobnosti, ali i prema onome što vaše radno mjesto dopušta i očekuje od vas. Ako nemate puno vremena za šminkanje svaki dan – a samo malo ruže može napraviti veliku razliku!

Kao što ste mogli pročitati, postoji mnogo načina da izrazite svoj stil na radnom mjestu, čak i ako


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.